Ukrayna'daki 'Sağ Sektör' örgütünden silah bırakmama eylemi

/ Kaynak: AA
Ukrayna'daki 'Sağ Sektör' örgütünden silah bırakmama eylemi

DÜNYA Haberleri  / AA

Doğudaki çatışmalarda gönüllü olarak yer alan Sağ Sektör örgütü, ordunun, silahlarını teslim etme talebine karşı eylem yaptı.

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalarda gönüllü olarak yer alan aşırı sağcı Sağ Sektör örgütü, Genelkurmay Başkanlığı'nın silahlarını teslim etme talebi üzerine, Devlet Başkanlığı İdaresi önünde eylem yaptı. Devlet Başkanlığı İdaresi önünde toplanan örgüt üyeleri, silahlarını orduya teslim etmeyeceklerini dile getirdi. Eylemde konuşan örgütün sözcüsü Artem Skoropadski, liderlerinin silahları teslim etmemeyi emrettiğini belirterek, "Bize devlet silah vermedi. Biz, bu silahları kanımızla aldık. Ondan dolayı devlet de onu alamaz" diye konuştu. Skoropadski, Sağ Sektör üyelerinin de içinde bulunduğu gönüllüler birliğinin ülke silahlı kuvvetlerine dahil edilmesini istediklerini söyledi. Sağ Sektör'ün basın bürosundan yapılan açıklamada ise örgütün lideri Dmitro Yaroş'un, Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Valentin Nalivayçenko ile görüştüğü yaptığı bildirildi. Açıklamada, görüşmede "Sağ Sektör üyelerinin ülke silahlı kuvvetlerine dahil edilmesi ve sosyal güvencelerinin temin edilmesi" konusunda uzlaşma sağlandığı belirtildi. Geçen sene Kiev'deki meydan olaylarında önemli rol oynayan Sağ Sektör örgütü, doğuda ayrılıkçılara karşı başlatılan operasyonlarda gönüllü olarak yer alıyor. Örgüt, ülke yönetiminden, gönüllüler birliğinin silahlı kuvvetler bünyesine alınmasını ve kendilerine ordu mensuplarına benzer sosyal imkanlar tanınmasını talep ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...