Sisi İspanya'da kahraman gibi karşılandı

Sisi İspanya'da kahraman gibi karşılandı

DÜNYA Haberleri

Askeri darbe sonrası sözde bağımsız seçimler ile Cumhurbaşkanı seçilen Sisi, İspanya'da radikallerle mücadele eden baş kahraman olarak karşılandı.

Mısır'da yaşanan kanlı askeri darbe ile seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi görevinden uzaklaştıran ve sözde bağımsız seçimler ile başa geçen eli kanlı darbeci Abdullfettah es-Sisi, İspanya'da radikal gruplarla mücadele eden baş kahraman olarak karşılandı.
"RADİKAL DİNCİLERLE MÜCADELE EDEN..."
İspanyol hükümetinin baş davetlisi olarak iki günlük resmi ziyaret için Madrid'e gelen Sisi, Kral Felipe VI ve eşi Letizia tarafından kraliyet sarayında kabul edildi. Resmi karşılamada bir konuşma yapan İspanya Kralı Felipe VI, Sisi'nin 'radikal gruplara karşı mücadele eden önemli bir devlet adamı' olduğunu söyledi.
"MISIR'IN YANINDAYIZ"
Kral Felipe VI, darbeci Sisi'nin önderliğinde Mısır'ın Ortadoğu'da baş gösteren ve bölgeyi istikrarsızlığa iten radikal gruplarla verdiği mücadeleye destek verilmesi çağrısında bulundu. Darbeci Sisi'nin Libya, Suriye, Yemen ve Filistin'de devam eden savaşın sona erdirilmesi için mükemmel bir aracı olacağını da savunan Kral VI, İspanya'nın medeniyetleri yok eden bu aşırı güçlere karşı hem siyasi hem de ekonomik olarak Mısır'ın yanında olacağını belirtti.
"İNSAN HAKLARINI UMURSAMADILAR"
İspanyol basını ise Mısır'da Sisi'nin iş başına geldikten sonra ülkede artan insan hakları ihlallerine karşı İspanya Kralı'nın ve hükümetin bu konulara değinmemek için özel bir özen gösterdiğine dikkat çekti.
"İHALE KAZANIYORLAR"
İspanya'da yayın yapan gazeteler, Sisi ile birlikte İspanya ve Mısır arasında artan ekonomik ilişkilerin ivme kazandığına işaret ederek İspanyol firmaların bu önemli Ortadoğu ülkesinde milyar avrolara ulaşan önemli ihaleler kazanmaya başladığına vurgu yaptılar. İspanya Kralı ve eşinin Kraliyet sarayında Sisi'nin onuruna verdiği yemeğe başta Başbakan Mariano Rajoy olmak üzere hükümetten çok sayıda bakan da hazır bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...