BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Makarnayı az yedik dışarı çok sattık

Makarnayı az yedik dışarı çok sattık

Makarna tüketiminde dünya sıralamasında gerilerde yer alan Türkiye, bu yıl 40 bin tona yakın makarna tüketirken 150 bin tonunu ihraç etti.



> Cemil Yıldız İSTANBUL- Makarna tüketiminde dünya sıralamasında gerilerde yer alan Türkiye, bu yıl 40 bin tona yakın makarna tüketirken 150 bin tonunu ihraç etti. 2. Makarna Haftası kutlamaları çerçevesinde konuşan Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül, ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen Tüketim Alışkanlıkları Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. Serdar Sarıgül, “Dünyanın önemli makarna üreticilerinden biri olan Türkiye, kişi başına düşen yıllık 5.4 kilogramlık makarna tüketimiyle gerilerde yer almaktadır. 2005 yılı makarna tüketimi 39,5 bin ton, ihracatımız 150 bin tondur. Makarna tüketiminde ülkemiz 22. sırada yer almaktadır. Amacımız tüketim düzeyini en üst seviyelere çıkarmak, doğru makarna bilinciyle sağlıklı bir beslenme zinciri oluşturmaktır. Ne yazık ki araştırma sonuçları ülkemizde hâlâ bu bilincin yerleşmediğini gösteriyor. Durum buğdayı irmiğinden yapılmasına rağmen nüfusun yüzde 93.2’si hâlâ makarnanın undan imal edildiğini sanıyor. Her yüz haneden 88’inde haftada en az bir kere makarna pişiriliyor. Toplumun 3’te 2’si makarnanın kilo aldırdığını düşünüyor. Oysa bilimsel veriler bunun tam aksini gösteriyor” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT