O ilde korkunç iddia! Parayla oy satın aldılar

O ilde korkunç iddia! Parayla oy satın aldılar

Politika Haberleri

Mardin bağımsız milletvekili adayı Şakir Nuhoğlu'nun parayla oy satın aldığı iddia edildi.

Şakir Nuhoğlu Mardin bağımsız milletvekili adayı.Sıradan bir bağımsız adayın dışında bir portre. Büyük bir başarı hikayesi var.
1976 yılında, Mardin çimento fabrikasında "çaycı" olarak işe başlamış.Sonra Mardin Midyat'ta çıkan ve çimentoya gerekli olan bir hammaddenin taşıma işini almış. Ağır aksak yürüyen bir kamyonla başlayan hikaye çok kısa sürede 100 kamyona çıkmış. Bununla yetinmeyip kireç fabrikasını satın almış.

"PARAYLA SATIN ALDIĞIM İNSANLAR..."

Nuhoğlu'nun iki dönem yaptığı Kabala belediye başkanlığında halkla kurduğu temas gerçekten çok ilginç! Birebir bu anı yaşayan bir vatandaş aynen şöyle anlatıyor: Belediyenin yapması gereken bir alt yapı çalışmasıyla ilgili vatandaşın isteğine kendisi aynen şu cevabı vermiş: "Parayla satın aldığım insanlar benden hizmet mi istiyor?"

Parayla! Evet bu kişi parasını bastırıp, aldığı oylar"la, "belediye başkanı" seçilmiş!..

Daha sonra gözünü daha büyük bir makama dikmiş. AK Parti'den aday olmak için başvuruda bulunmuş ama kapısından bile içeri almamışlar.

YÜZDE 1 OY YÜZDE 20'YE ÇIKTI!

Yerel seçimlerde belde olan Kabala mahalle olunca kendisini Saadet Partisi'nden Artuklu belediyesi için aday gösterdi.Saadet Partisi'nin yüzde 1 olan oyu ne hikmetse Nuhoğlu'yla yüzde 20'lere çıkmış. Ne büyük siyasi deha değil mi!Hayır hayır. Yale'de siyaset bilimi falan okumuş değil. Acı bir gerçek ki, ilkokul diplomasi dahi yok.

"KUR'AN'A EL BASTIRIP YEMİN ETTİRİYOR"

İşte Şakir Nuhoğlu'nun siyasi dehası:

Parayı bastır oyu al. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de aile büyüklerini, kalabalık ailelerin liderlerini toplayıp 'Ne kadar oyunuz var? Tüm oyunuza talibim.' Oy başı 1000 lira verip siyasi iradelerini alıyormuş. Bir vatandaş olayı şöyle anlatıyor: "Oy başı vereceği paranın yarısını veriyor. Kur'an üzerine yemin ettiriyor. Seçim sonrasındaysa diğer yarısını veriyor. Bu arada sandık numarasını da almayı ihmal etmiyor" diyor.

SEÇİM İÇİN HARCAYACAĞI PARA 50 MİLYON LİRA

Bu seçim için ayırdığı bütçe tam 50 milyon liraymış. Seçim çalışmalarını yaptığı her yerde " Ben bu seçimi kazanamasam bile AK Parti'nin 1 milletvekilini HDP'ye kazandıracağım. Yeter ki AK Parti kaybetsin" diyerek propaganda yapıyormuş.
Bunu tüm Mardin biliyor. Yasal olarak suç olan parayla oy satın alan şahsın milletvekilliği adaylığının iptal edilmesi gerekiyor. Bunu ayan beyan yapan bir şahıs ise hala istediği işleri yapıyor. YSK ve savcılık bu işin üzerine gitmek için daha ne bekliyor?

Kaynak : Haber7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...