BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Balık alırken tazeliğini anlamanın yolları

Balık alırken tazeliğini anlamanın yolları

Balık sezonu devam ederken, yediğiniz balığın gözleri saydam, parlak ve hafif dışa çıkık olmasına dikkat edilme gerektiğini belirten uzmanlar, balıkların özelliklerini ve hangi balığın nasıl pişirildiği zaman istenilen lezzeti vereceğini bilmek damak zevkinize hitap edeceğini belirttiler.



SAMSUN (İHA) - Balık sezonu devam ederken, yediğiniz balığın gözleri saydam, parlak ve hafif dışa çıkık olmasına dikkat edilme gerektiğini belirten uzmanlar, balıkların özelliklerini ve hangi balığın nasıl pişirildiği zaman istenilen lezzeti vereceğini bilmek damak zevkinize hitap edeceğini belirttiler. Uzmanlar bilinçsiz avcılık söbebiyle denizlerdeki ekosistemin çökmeye başladığı yönünde telkinlerde bulunurken, tüm bunlara rağmen halen nimetlerini esirgemeyen denizlerimizden çıkan balıkların tüketimi aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve nasıl tüketilmesi gerektiğini bilmek sağlık ve damak lezzeti açsından önem taşıdığını belirttiler. Taze bir balık yemek isteyen vatandaşlar, gözleri saydam, parlak ve dışa hafif çıkık, eti diri ve sert, üzerine parmakla bastırıldığında çukur oluşmamış, pulları düz, sıkıca, derisine yapışık parlak, solungaçları parlak kırmızı renkte, kuyruğu gevşekçe sallanmaz ve suya bırakıldığında dibe çöken balıkları tercih etmesi gerekiyor. Her balığın kendine has özellikleri de bulunuyor. Tüketim aşamasında pişirilme ve hazırlanması noktasında dikkat edilmesi gereken hususlar balık severlerin damak zevkini etkiliyor. Yanlış pişirilme balığın tadını bozuyor.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT