Hizbullah, Suriye'de savaşa hazırlanıyor

Hizbullah, Suriye'de savaşa hazırlanıyor

DÜNYA Haberleri

Suriye'deki iç savaşın ülkelerine sıçramasından korkan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, seferberlik için kolları sıvadı.

Suriye'de savaşmamaları halinde, çatışmaların Lübnan'ı da içine alacağını söyleyen Nasrallah, "Hiç kimseden korkmadan dikkatlice her yerde savaşacağız. Gelecek dönemde genel bir seferberlik ilan edebiliriz" dedi. Telekonferansla kalabalık bir topluluğa hitap eden Nasrallah, "Halep, Humus ve Şam'da savaşmasaydık, Baalbek, El-Hermel, El-Gaziyye, Sayda, Sur, En-Nebatiyye ve Lübnan'ın diğer şehirleri ile köylerinde savaşmak zorunda kalırdık" dedi. Durumlarının eskiye göre daha iyi olduğunu belirten Nasrallah, "Elimizde, şimdiye kadar kullanmadığımız güçlü kartlar var" dedi.

"ONURLU YAŞAYACAĞIZ"
"Ya savaşacağız ya öleceğiz" diyen Hizbullah?lideri Nasrallah, ?"Savaşanların yarısının hayatını kaybetmesi halinde bile kalanların onur, izzet ve şerefiyle yaşaması daha iyi seçenek" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...