İzmir ekibi Fenerbahçe'yi evinde devirerek seride 2-1 öne geçti

İzmir ekibi Fenerbahçe'yi evinde devirerek seride 2-1 öne geçti

SPOR Haberleri

Pınar Karşıyaka yarın yine evinde oynayacağı TBL play-off serisinin 4. maçını da kazanırsa finale yükselecek

Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off yarı final 3. maçında Fenerbahçe Ülker'i evinde 84-83 mağlup eden Pınar Karşıyaka, seride 2-1 öne geçti. Toplam 3 galibiyete ulaşacak ekibin finale yükseleceği serinin 4. maçı yarın yine İzmir'de oynanacak. Maça hızlı giren Fener (12-5) karşısında Barış Hersek'le direnen K.Yaka ilk çeyreği 17-16 üstün geçti. Pınar, 2. periyotta yakaladığı 10-0'lık seriyle soyunma odasına da 39-29 galip döndü. 3. periyotta Strawberry ve Diebler'la sayıya doymayan İzmir ekibi 26'da farkı 15'e çekti: 55-40. Kenan, Goudelock, Oğuz ve Vesely ile 9-0'lık seri yapan sarı-lacivertliler önünde son çeyreğe 58-49 önde giren yine K.Yaka'ydı. Bu çeyrekte 36. dakikada farkı 14 sayıya çıkaran (69-55) rakibi önünde müthiş bir geri dönüşe imza atan F.Bahçe vardı. Son dakikada Melih'in üçlüğü ve bitime 9 saniye kala Zisis'in çok kritik basketiyle maç uzadı: 76-76. Başa baş giden uzatmada Pınar K.Yaka Gabriel'in basketleriyle bitime 4 saniye kala 84-83 öne geçti. Fenerbahçe Ülker son hücumu Bogdanovic'le değerlendiremeyince İzmir ekibi çok kritik bir galibiyet elde etti.
28 YIL SONRA FİNAL
Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, "Cumartesi günü bir maç daha var. Bir müsabaka daha kazanabilirsek 28 yıl sonra final oynayacağız ve bunu başarmak istiyoruz" derken Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Obradovic ise, "Bir şansımız daha var ve o maçı kazanmak için sonuna kadar savaşacağız" sözlerini kullandı.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...