Mısır'ın yıktığı tüneldeki 7 Filistinli'den haber alınamıyor

/ Kaynak: AA
Mısır'ın yıktığı tüneldeki 7 Filistinli'den haber alınamıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Gazze-Mısır sınırında yer alan ve Mısır ordusu tarafından kısmi şekilde yıkıldığı belirtilen tüneldeki 7 Filistinliden haber alınamadığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır ordusu, Gazze sınırında, Refah Sınır Kapısı yakınlarında bulunan bir tüneli kısmi şekilde yıktı. Tünele yönelik kısmi yıkma girişiminden sonra içerideki 7 Filistinliden haber alınamadığı kaydedildi. Filistin Sivil Savunma Ekibi'nin olay yerine ulaştığı ve arama-kurtarma çalışmalarına başladığı ifade edildi. Mısır Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, 25 Mayıs'ta el-Ahram gazetesine verdiği mülakatta, 6 ay zarfında Gazze'yle sınırlarındaki 521 tünel girişinin yıkıldığını açıklamıştı. İsrail ablukası altındaki Gazze'de demokratik seçimle işbaşına gelen Hamas'ın yönetimi devralmasının ardından, 2007 yılında Mısır-Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı, ticari geçişlere kapatılmıştı. İsrail ablukası ve sınır kapısının kapatılması nedeniyle Filistinliler, temel ihtiyaçlarını giderebilmek için tünellere yönelmişti. Gazze-Mısır arasındaki çok sayıda tünelden, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar Gazze halkının ihtiyacı olan birçok malzeme ile akaryakıt geçiriliyordu. Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından iktidara gelen askeri yönetim, Filistinlilerin "can damarı" olarak gördüğü tünellerin büyük kısmını yıkmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...