Yunanistan iflasa yaklaştı, Almanya harekete geçti

Yunanistan iflasa yaklaştı, Almanya harekete geçti

DÜNYA Haberleri

Almanya'nın Yunanistan'ın iflası ihtimaline karşı hazırlık yaptığı iddia edildi.

Almanya'nın Yunanistan'ın iflası durumunda yapılacaklarla ilgili çalışma yaptığı iddiası ortaya atıldı. Alman Bild Gazetesi, Almanya'nın bu konuda somut değerlendirmeler yaptığını öne sürdü. Konuya yakın kaynaklara göre, Yunanistan'da alınabilecek önlemler arasında sermaye kontrolleri seçeneği bulunuyor. Borçlara uygulanacak bir saç tıraşının da ele alınan fikirler arasında bulunduğu ifade edildi.
GERİ ÇEVİRMESİ KABUL EDİLEMEZ
Diğer taraftan Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem'dan da yeni bir Yunanistan açıklaması geldi. Dijsselbloem, Atina bütçe reformu konusunda ciddi öneriler getirene kadar görüşmelerin duracağını söyledi. Hollanda'da konuşan Dijsselbloem, Yunanistan'ın şu ana kadar yapılan tüm önerileri geri çevirmesinin de kabul edilemez olduğunu kaydetti. Eurogroup Başkanı, Yunanistan'dan beklenen adımlar gelmeden görüşmelerin yeniden başlamasının çok zor olacağını ifade etti. nbsp;
6.7 MİLYAR EUROLUK BORÇ BEKLİYOR
Bu arada Yunanistan'ın haziran ayında 1.5 milyar eurosu IMF'ye, 5.2 milyar eurosu da AB'ye olmak üzere toplam 6.7 milyar euroluk borç ödemesi yapması gerekiyor.
MALİ ANLAŞMA EN ZAYIF OLASILIK
Öte yandan piyasalarda Yunanistan belirsizliği sürüyor. Reuters'ın haberine göre, üst düzey Euro Bölgesi yetkilileri Yunanistan'ın temerrüde düşmesi durumunda ne yapılacağı hakkındaki 'B planını' ilk defa görüştü. Bazı Euro Bölgesi ülkeleri Yunanistan'ın temerrüde düşmesini olası görüyor. Euro Bölgesi ülkelerinin çoğu, Yunanistan'ın haziranda mali yardım almasına imkan veren bir anlaşmayı en zayıf olasılık olarak görüyor. Euro Bölgesi Yunanistan'ın mevcut mali yardım programının koşullara bağlı olarak uzatılmasını, mali yardımın dilimler halinde dağıtılmasını değerlendirdi, herhangi bir sonuca varılmadı.
KAYNAK: AKŞAM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...