Libya geçici hükümetinden BM'ye tepki

/ Kaynak: AA
Libya geçici hükümetinden BM'ye tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Geçici hükümet, BM'yi, DAEŞ'in 2 günden beri en az 30 sivili öldürdüğü Sirte kentinde işlediği suçlar karşısında sessiz kalmakla suçladı.

Libya geçici hükümeti, Birleşmiş Milletler'i (BM), terör örgütü DAEŞ'in 2 günden beri Sirte kentinde işlediği suçlar karşısında sessiz kalmakla suçladı. Libya geçici hükümetinin gönderdiği, BM Daimi Temsilcisi İbrahim Debbaşi'nin imzasını taşıyan mesajda, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK), DAEŞ'in sivillere yönelik işlediği suçlar kapsamında en az 30 sivilin öldürüldüğü Sirte kentindeki tehlikeli insani duruma dikkati çekildi. Uluslararası toplumun ve BMGK'nın Sirte ve ülkenin diğer kentlerinde yaşanan sıkıntılar karşısındaki sessiz tutumuna Libya geçici hükümetinin tepkisinin aktarıldığı mesajda, BMGK'nın Libya ordusuna dayattığı silah yasağı ve sivilleri korumak için gerekli önlemleri almaması eleştirildi.
Terör örgütü DAEŞ'e yakın internet sitelerinde yer alan haberlerde ise örgüt militanlarının Kurtuba camisi önünde Sirte kenti sakinlerinden dünkü çatışmalar sırasında alıkoydukları 25 kişiyi infaz ettiği ifade edildi. Milli Genel Kongre'ye (MGK) bağlı Ortak Operasyon Odası kaynaklarından alınan bilgiye göre ise MGK güçlerinin kente girişinin gecikmesi, DAEŞ örgütüne güçlerini toplaması ve büyük bir çatışmaya girmesi için fırsat verdi. Örgüt, dünden bu yana süren çatışmalar sonucu önceki 2 gün kaybettiği bölgeleri geri aldı ve üçüncü mahalleye saldırarak büyük katliamlar gerçekleştirdi. Halihazırda kentin tamamının kontrolünü ele geçiren örgütün, evlerde teftiş yaptığı ve bölge sakinlerinin büyük kısmını yargılamak üzere kendi mahkemelerine gönderdiği belirtildi. Sirte'de geçen çarşamba gününden bu yana kent sakinleri ile Kurtuba camisi imamı Halid bin Receb'i öldüren örgüt militanları arasında çatışmalar yaşanıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...