Fas ile Fransa arasındaki güvenlik işbirliği

/ Kaynak: AA
Fas ile Fransa arasındaki güvenlik işbirliği

DÜNYA Haberleri  / AA

Fas ve Fransa'nın,özellikle de karşılıklı bilgi alışverişi başta olmak üzere iki ülke arasındaki güvenlik işbirliğini güçlendirme kararı aldığı bildirildi

Fas ve Fransa içişleri bakanlıklarından yapılan ortak yazılı açıklamada, özellikle de ortak soruşturma durumunda bilgi alışverişi başta olmak üzere iki ülke arasındaki güvenlik işbirliğini güçlendirme ve iki ülkedeki güvenlik yetkilileri arasındaki buluşmaların artırılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.
Açıklamada, Fransa'nın güneyinde yer alan Marsilya kentinde iki ülkenin polislerinin koordinesiyle 6 ton esrar ele geçirilmesinin, bu verimli ortaklığın başka bir meyvesini teşkil ettiği kaydedildi.
Fas güvenlik güçleri cumartesi günü, Fas asıllı Fransız vatandaşı Nebil Lablati'yi, 2013 yılında Fransa'nın Cannes şehrinde işlenen bir silahlı soyguna karıştığı şüphesiyle gözaltına almıştı.
Fransa İçişleri Bakanlığından, 27 Temmuz'da yapılan açıklamada, Marsilya'da düzenlenen operasyonda bir otomobil ve bir villada 5,6 ton esrar bulunduğu belirtilmişti.
Fransa'da en son 2013'te 7,5 ton uyuşturucu ele geçirilmişti. Ülkede, 1999'da tek seferde ele geçirilen rekor uyuşturucu miktarı 23,5 tondu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...