Silvan ve Şemdinli'de son durum

Silvan ve Şemdinli'de son durum

GÜNDEM Haberleri

Silvan'da sağlık ocağından ateş açan teröristlere 700 polis ve askerle operasyon yapıldı. Şemdinli'de de PKK'ya operasyon başlatıldı...

Diyarbakır Silvan'da sabahın erken saatlerinde PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H üyelerine yönelik 700 polis ve askerle başlatılan kapsamlı operasyonda, polise uzun namlulu silahla ateş eden bir kişi öldürüldü, bir kişi de yaralandı. nbsp;

Diyarbakır Valiliği tarafından gece saat 01.00'dan itibaren Silvan'da sokağa çıkma yasağı başlatıldı. Tekel, Mescit, Bahçelievler, nbsp;Selahattin, nbsp; nbsp;Konak ve Feridun mahallelerinde sokak aralarındaki hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, bazı sokaklara bırakıldığı iddia edilen patlayıcı nbsp;düzeneklerin temizlenmesi ve hizmeti engellenen Halk nbsp;Sağlığı Merkezi'nin yeniden hizmet vermesini sağlamak amacıyla operasyon yapıldı. nbsp;

Silvan ve Şemdinli'de son durum

700 GÜVENLİK GÜCÜYLE OPERASYON
nbsp;
Asker ve polisten oluşan yaklaşık 700 personelin katılımıyla gerçekleştirilen müdahaleye iddiaya göre örgüt mensupları uzun namlulu silahlarla karşılık verdi. nbsp;

YDG-H üyeleri tarafından ele geçirilen ve halkın sağlık hizmeti alması engellenen bir sağlık ocağından polise uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Çıkan çatışmada uzun namlulu silahla saldıran bir kişi öldürülürken, bir kişi de yaralandı. nbsp;

İlçede operasyonlar devam ediyor.

Diyarbakır Valiliğince dün ilçede 01.00'den itibaren ikinci bir nbsp;duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ve Silvan'ın da aralarında bulunduğu 4 ilçede nbsp;15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtilmişti. nbsp;

Silvan ve Şemdinli'de son durum

ŞEMDİNLİ'DE DE OPERASYON BAŞLADI
nbsp;
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde güvenlikgüçleri PKK'lılara karşı operasyon başlattı.
nbsp;
Şemdinli-Yüksekova karayolunda hendek kazıp ulaşımı engelleyen PKK'lılara karşı yapılan operasyona kobra helikopterler de hava desteği veriyor. Güvenlik güçleriyle PKK'lılar arsında zaman zaman sıcak temas sağlanırken, silah sesleri yerleşim yerlerinden de duyuluyor.
nbsp;
Son olaylar Şemdinli ilçe merkezinde gerginliğin tırmanmasına neden oldu ve esnaf bugün işyerlerini açmadı. nbsp;
nbsp;
Şemdinli'de elektrik ve suların kesik olduğu, cep telefonlarının çalışmadığı belirtiliyor. İlçeden çıkan bazı vatandaşların daha güvenli olduğu için Derecek beldesine gittiği belirtiliyor.
nbsp;
Silvan ve Şemdinli'de son durum

SİİRT'TE 7 GÖZALTI
nbsp;
Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl nbsp;Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent merkezinde 7 adrese eş zamanlı operasyon nbsp;düzenlendi. Operasyonda eylem hazırlığında olduğu iddia edilen K.Ş (15), M.A. nbsp;(15), Ö.A. (21), Ö.Ö. (63), E.E. (22), S.E. (23) ve R.B. (26) gözaltına alındı. Şüpheliler Siirt Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından nbsp;emniyete götürüldü.

Silvan ve Şemdinli'de son durum

ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA: 2 KADIN YARALI


Şırnak'ta, PKK'nın şehir yapılanması olan YDG-H üyeleri ile güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışma sırasında 2 kadın yaralandı. Edinilen bilgilere göre, merkez Yeşilyurt, Dicle, Bahçelievler ve Vakıfkent mahallelerinde polisin mahalleye girmesini engellemek için YDG-H'lılar tarafından barikatlar kuruldu. Mahalleye girmek isteyen polislerle göstericiler arasında sabaha karşı saat 04.00'da silahlı çatışma başladı.

Vakıfkent Mahallesi'nin nbsp;bazı sokaklarında peş peşe şiddetli patlama yaşandı ve patlama sonrası silah sesleri yükseldi. Güvenlik güçleri çok sayıdaki zırhlı araçla Vakıfkent Mahallesi'ni ablukaya aldı.

Zaman zaman silah seslerinin geldiği mahallede, ses bombası, molotofkokteyli ve havai fişekle saldıran göstericilere, polis havaya ateş açarak karşılık verdi.


Sabah 06.00'a kadar süren silahlı çatışma sırasında iki kadın yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...