İtalya'nın Erbil'deki konsolosluğu resmi törenle açıldı

Düzenleyen:
İtalya'nın Erbil'deki konsolosluğu resmi törenle açıldı

DÜNYA Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentindeki İtalya Konsolosluğu resmi törenle açıldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentindeki İtalya Konsolosluğu, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ve İtalya Senatosu Başkanı Pietro Grasso'nun katıldığı resmi törenle açıldı.

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ve İtalya Senatosu Başkanı Pietro Grasso'nun yanı sıra açılışa, IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Dışilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, konsolosluk yetkilileri ve İtalya'dan gelen heyet de katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Barzani, terör örgütü DAEŞ saldırılarının başladığı ilk anda, Kürt bölgesine bu konuda yardım eli uzatan ülkelerden birinin İtalya olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti: 

 "Terör örgütü DAEŞ saldırılarının yaklaşık bir buçuk yıl önce başlamasından bu yana, İtalya hükümeti yardım çağrılarımıza cevap veren ilk ülkeler arasında yer aldı. O zor süreçte Kürdistan bölgesini ziyaret etmeye gelen ilk başbakan, İtalya'nındı. İtalya halkının mesajını getiren Başbakan, terörle mücadelede Irak ve Kürdistan halkının yanında olduklarını, yardım edeceklerini söylediler. Terör saldırılarının ilk anlarında kendiler tarafından getirilen o mesajın bizim açımızdan önemli bir yeri vardı. O kötü günlerde sunulan yardıma çok ihtiyacımız vardı."

İtalya'nın Erbil'de konsolosluk açmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Barzani, "İtalya'nın bölgedeki temsilciğini farklı bir seviyeye taşıyarak konsolosluk açma kararından mutluyuz. İtalya, Irak ve Kürdistan arasındaki ilişkilerin her açıdan gelişmesine vesile olacak bir adım atılmıştır. Aynı zamanda, Kürdistan hükümeti olarak İtalya Senatosu Başkanı'nın Irak'ı ziyaret edip Erbil'e gelmesinden de şeref duyuyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...