Ankara’yı kana bulayacaklardı

Düzenleyen:
Ankara’yı kana bulayacaklardı

GÜNDEM Haberleri

Yakalanan DAEŞ’li 2 teröristin hücre evinden Ankara patlamasından daha büyük etki oluşturabilecek düzenekler çıktı.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara’da meydana gelen ve 101 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısından sonra bir facia daha yaşanmadan engellendi. Dün Başkent Ankara’da TEM, İstihbarat ve Özel Hareket Şube Müdürlükleri’nce Mamak İlçesi Yakup Abdal Mahallesinde DAEŞ’e ait bir hücre evine operasyon yaptı. Operasyonda Musa Canöz  (28) ve Adnan Yıldırım (40) isimli iki canlı bomba yakalandı. Aramada 1’i yelek diğeri sırt çantası şeklinde kullanıma hazır el yapımı bomba ele geçirildi. Patlayıcıların demir çubuklarla ve demir bilyelerle güçlendirildiği, hazırlanan bu patlayıcıların bu halinin de Ankara patlamasından daha büyük bir etki oluşturabileceği tespit edildi.
Yaklaşık 2 aydır takip edilen şahısların Ankara’nın merkezi yerlerinde keşifler yaptıkları tespit edildi. Canlı bombaların yaklaşan yılbaşı için eylem hazırlığında oldukları belirlenirken, Ankara tren garı patlaması tarzında bir eylem yapmayı düşündükleri bildirildi.
Şüphelilerin Suriye’de DAEŞ safında savaştıkları ve canlı bomba eğitimi aldıkları belirtildi. İllegal yollarla Suriye’ye geçiş yapan şüphelilerin yaklaşık 2 yıl kaldıktan sonra tekrar Türkiye’ye döndükleri tespit edildi. Canöz ve Yıldırım’ın DAEŞ’in Ankara grubuyla bağlantılı çalıştıkları belirtildi. Kardeş ve amcalarını çatışma bölgelerinde kaybeden zanlıların bundan Türkiye’yi sorumlu tutukları, bu eylemi de intikam amaçlı planladıkları bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...