Projem var diyene 2.5 milyon TL

- Güncelleme:
Projem var diyene 2.5 milyon TL

Ekonomi Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı çerçevesinde TÜBİTAK su, güneş enerjisi ve hidrojen-yakıt pili teknolojileri alanında yeni programları devreye soktu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı çerçevesinde TÜBİTAK su, güneş enerjisi ve hidrojen-yakıt pili teknolojileri alanında yeni programları devreye soktu. Üç alandaki projeler için 2.5 milyon TL'ye varan destekler verilecek. Türk Einstein'ların odaklanacağı küçük, orta ve büyük ölçekli projelerde hedef, bu alanlarda dışa bağımlılığı en aza indirmek ve Türkiye'yi uluslararası arenada daha rekabet edebilir hale getirmek. Üç programda küçük ölçekli projelerin süresi en fazla 24 ay olacak. Orta ve büyük ölçekli projelerin süresi ise 36 aya kadar bulabilecek. Her üç ölçekte de ayrı ayrı desteklenecek projeler için alt ve üst limitler de belirlendi. Burslar dahil, küçük ölçekli projeler için 500 bin TL'ye kadar destek sağlanacak. Orta ölçekli projelerde miktar 1 milyon TL'ye kadar çıkacak. Büyük ölçekli projelerde ise üst sınır 2.5 milyon TL'yi buluyor. Ayrıca, proje yürütücüleri aylık 2 bin TL, proje yöneticileri ise 2 bin 500 TL alacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...