Mandanda'ya Türkiye'yi anlatacak

Mandanda'ya Türkiye'yi anlatacak

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın transfer listesinde 1 numarada yer alan Kongo asıllı Fransız file bekçisi Steve Mandanda'ya Türk futboluyla ilgili bilgileri, 1 sezon Altay'da oynayan kardeşi Parfait Mandanda verecek.

Fransa'da Bordeaux'nun altyapısından yetişip 2009'da AS Beauvais'e transfer olduktan sonra 2010 yılında henüz 21 yaşındayken İzmir'e gelerek Altay'la sözleşme imzalayan kardeş Mandanda, o dönem PTT 1'inci Lig'de mücadele eden siyah beyazlı ekipte 1 sezon görev yaptı. Ali Şaşal Vural ve Cenk Tekelioğlu ile dönüşümlü olarak kaleyi koruyan Parfait, 11 lig ve 1 kupa maçında forma giydi.

Trabzonspor'un genç yıldızı Okay Yokuşlu ve halen Eskişehirspor'da oynayan kaleci Ali Şaşal'ın yanı sıra Burak Çalık, Evren Avşar, Mehmet Şen, Ufukhan Bayraktar, ve Murat Karakoç gibi dönemin önemli futbolcularıyla Altay'ın başarısı için ter döken Parfait Mandanda, Altay'ın 2'nci Lig'e düşmesi üzerine sezon sonunda ülkesine döndü. 

Şu anda Belçika Pro Lig takımlarından Sporting Charleroi'nin kadrosunda yer alan 26 yaşındaki file bekçisi, 1 kez Fransa U 21 Milli Takımı'nın, 5 kez de Demokratik Kong Milli Takımı'nın kalesini korudu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...