BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra suyunu iyice süzdürünüz.



Yuvarlama MALZEME: Yarım kilo iri doğranmış et, 250 gr. yağsız kıyma (çiğ köftelik), 1 kg. torba yoğurdu, yarım kilo kırık pirinç. 1 küçük soğan, yarım kilo nohut (akşamdan ıslatılmış), tuz, karabiber, bir kaşık katıyağ, bir kaşık nane. HAZIRLANIŞI: Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra suyunu iyice süzdürünüz. Daha sonra havanda iyice ezip makinadan geçiriniz. Diğer tarafta geceden ıslattığınız nohutla ete bir kaşık tuz ve su ilave ederek malzemeler iyice pişinceye kadar orta ateşte kaynatınız. Ezip un haline getirdiğiniz pirince rendelenmiş soğan, yağsız kıyma, tuz ve karabiber katarak yoğurunuz. Elinizi ıslatarak bundan nohut iriliğinde parçalar koparıp köftecikler hazırlayınız. Bir tencereye 10 bardak su koyup tuz ekleyerek kaynatınız. Su kaynayınca köfteleri bu suya salıp on dakika kaynatınız. Daha önce pişirdiğiniz nohutlu eti kalan suyu ile beraber köfteli suyuna ekleyiniz. Torba yoğurduna bir yumurta kırıp hafif ateş üzerinde kaynayan yemeğin suyundan ekleyerek sulandırın. Bunu yemeğe yavaş yavaş terbiye yapar gibi katınız. Katıyağı eritip naneyi ilave edip yemeğin yüzüne gezdiriniz. Afiyet olsun... NOT: Yuvarlama Gaziantep ve civar illerde Ramazan-ı şerif bayramı yemeğidir. Her zaman yapıldığı gibi özel günlerde, davetlerde yapılan ve sevilen bir yemek çeşididir
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT