İtalya'dan 3 milyar avroya 'yeşil ışık'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İtalya'dan 3 milyar avroya 'yeşil ışık'

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya Başbakanı Renzi, AB'nin sığınmacılar için taahhüt ettiği 3 milyar avroluk fon üzerindeki blokajını kaldırma sinyali verdi.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, çıktığı Afrika turu kapsamında bulunduğu Nijerya’da, 3 milyar avroluk yardıma ilişkin ülkesinin blokajını kaldırılacağı sinyalini verdi.

Renzi, açıklamasında, “Biz, bu noktada insanların hayatını kurtarmak için kendi katkımızı Türkiye’ye vereceğiz. Akdeniz’de de binlerce insanın hayatını kurtarmak için her türlü çabayı yapacağız. Biz çok hayat kurtardık, bunu yapmaya devam da edeceğiz. Binlerce hayat, Avrupa’da yaşamaya devam ediyor. İnsanlık anlaşması, bütçeden önce gelir" ifadelerini kullandı.

Sığınmacılara desteğin 427,5 milyon avrosunu Almanya, 327,6 milyon avrosunu İngiltere, 309,2 milyon avrosunu Fransa ve 224,9 milyon avrosunu İtalya sağlayacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...