Teröre karşı iş birliği

Düzenleyen:
Teröre karşı iş birliği

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, mevkidaşı Humala ile bir araya geldi. İki lider, terörle mücadele ve Suriye meselesinin çözümü konusunda ortak hareket etme kararı aldı.

İsmail Kapan LİMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika turunun ikinci durağı Peru’da temaslarına hızlı başladı. Peru Devlet Başkanı Ollanta Humala ile buluşan Erdoğan, Başkanlık Sarayı’nda düzenlenen ortak basın toplantısında önemli mesajlar verdi. 
70 YILLIK TRAJEDİ
Suriye meselesine değinen Erdoğan, “Türkiye, ülkelerindeki çatışmalardan kaçan 2 milyon 700 bin insana ev sahipliği yapıyor. 400 bin insan öldü. 12 milyon kişi evini terk etti. Bu kriz, 2. Dünya Savaşından sonraki en büyük trajedi. İnsani meselelerdeki hassasiyetiyle bilinen Peru’nun da Suriyeli mültecilerin acısına ortak olacağına eminim” dedi. Peru ve Türkiye’nin kendi bölgelerinde kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış iki ülke olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: “Sömürgeleşme ve yabancı işgali karşısında halklarımızın ortaya koyduğu bağımsızlık mücadelesi de birbirleriyle benzerlik arz ediyor. İki ülkenin birçok alanda keşfedilmeyi bekleyen önemli potansiyelleri olduğuna inanıyorum. İş adamlarının önünü açalım istiyoruz. Tabii bunlar liderlerin onlara vereceği teşvikle mümkün. Bu teşviği başardığımız anda inanıyorum ki girişimcilerimiz de bizim onlara açtığımız ufku karartmayacaktır.” İstanbul Sultanahmet’te meydana gelen terör saldırısında bir Peru vatandaşının yaralandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı, “Durumunun iyi olması en büyük teselli kaynağı. Türkiye, terör örgütüyle mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı. Peru Devlet Başkanı Humala ise, “Hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Peru’daki projelere Türk firmaları da katılmalı. Kendi firmalarımıza nasıl davranıyorsak onlara da aynı eşit şartlarda davranacağımız taahhüdünde bulunuyorum. Her türlü terörizme karşıyız. Ben de bu konuda dayanışma içerisinde olduğumuzu söylemek isterim.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...