ECB Başkanı Draghi: Harekete geçmekten çekinmeyiz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ECB Başkanı Draghi: Harekete geçmekten çekinmeyiz

GÜNDEM Haberleri  / AA

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, piyasalarda çalkalanma devam ederse harekete geçmekten çekinmeyeceklerini söyledi.

Draghi, Avrupa Parlamentsosu’nda Ekonomik ve Mali İşler Komitesi’nde “Parasal Diyalog” başlıklı konuşma gerçekleştirdi.

Draghi, ilk olarak düşük ithal enflasyonun içerideki ücretlere, fiyat oluşumuna ve enflasyon beklentilerine etkilerini inceleyeceklerini, ikinci olarak, son dönemdeki finansal dalgalanma göz önünde bulundurularak verdikleri parasal sinyallerin finansal sistem ve bankalar tarafından nasıl iletildiğinin analiz edileceğini belirtti. Draghi, bu değerlendirmeler sonucunda bu faktörlerin fiyat istikrarına karşı aşağı yönlü bir risk oluşturduğu kanısına varılırsa harekete geçmekten çekinilmeyeceğini açıkladı.

Küresel ekonominin durumu ile ilgili Draghi, son haftalarda küresel ekonomi ile ilgili endişelerde artışa şahit olunduğunu, faaliyet ve ticaret verilerinin beklenenden daha zayıf geldiğini ifade etti.

Draghi, finansal piyasalardaki türbülansın arttığını ve emtia fiyatlarının daha aşağıya düştüğünü anımsatarak, gelişen piyasa ekonomilerinde büyümenin yavaşlamasının bu belirsizliğin odak noktası olduğunu belirtti.

Bazı ekonomilerdeki yavaşlamanın büyümeye engel olan yapısal problemleri ortaya çıkardığını anlatan Draghi, orta vadede sürdürülebilir büyümenin sağlanabilmesi için dengeleme sürecinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Draghi, aralık ayından bu yana piyasalarda bir zayıflama olduğuna işaret ederek, “Bu durum, küresel ekonomik faaliyetlerin zayıflamasıyla yakından alakalı. Bu özellikle gelişmekte olan piyasalardan ve düşen emtia fiyatlarından gelen ters sinyallerden kaynaklanıyor” diye konuştu.

Finansal piyasalarda çalkalanmaların devam etmesi halinde ECB’nin üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Draghi, ECB’nin mart ayında gerekirse parasal genişleme yapılabileceği sinyalini verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...