Fransız gazeteden saldırıya ilişkin hadsiz yorum

Düzenleyen: / Kaynak: Yeni Şafak
Fransız gazeteden saldırıya ilişkin hadsiz yorum

DÜNYA Haberleri  / Yeni Şafak

Başkent Ankara'da meydana gelen ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrası Fransız basını olaya geniş yer verdi. Terör örgütü PKK'yı ''İsyancı Kürt Ordusu''​ olarak nitelendiren gazete, hadsiz bir yorumla bu saldırının Doğu'da sürdürülen terör operasyonlarının bir rövanşı olabileceğini yazdı.

Dün Başkent Ankara'da meydana gelen ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısının ardından Fransız medyası'da olaya geniş yer verdi.

Fransız Lemonde gazetesinde saldırıdan hemen sonra yayımlanan haberinde Ankara'nın merkezinde bulunan Kızılay Meydanı'nın yakınındaki Güven Parkında gerçekleşen patlamanın Ankara'da son 6 ay içerisinde gerçekleşen 3'üncü saldırı olduğu ve Sağlık Bakanlığı'ndan elde edilen bilgilere göre 37 ölü,125 yaralı olduğunu belirtti.
Saldırının hemen ardından bir çok ambulansın seferber edildiği vurgulanırken, yaralıların şehirdeki 10 farklı hastanede tedavi altına alındığı bilgisi verildi. Saldırı sonrası yaşanan yoğunluk sebebi ile sosyal medya hesaplarının yavaşlamasını erişim engeli olarak yansıttı.
Paris hassasiyeti Ankara için geçerli değil
Paris'te yaşanan terör saldırısı sonrası, saldırıya ait hiç bir görüntünün yayınlanmadığını göz ardı eden gazete, Ankara'da meydana gelen saldırı sonrası olay yerini görecek şekilde canlı yayın, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin yayınlanmasının engellendiğini dikkat çekerek saldırı sonrasına ait yasaklı bir videoyu Twitter üzerinden yayımladı.
Haberde ayrıca terör örgütü PKK'yı ''İsyancı Kürt Ordusu'' olarak nitelendirilerek saldırının, devletin Doğu'da sürdürdüğü terörle mücadele operasyonlarının karşılığı olabileceğini ve PKK'nın rövanş istediğini öne sürdü. Kürt halkının operasyonlar sebebiyle göç etmek zorunda bırakılmasının geri dönüşü olduğunu ileri sürdü.
Saldırı öncesi terörist lider Duran Kalkan tarafından, PKK çatısı altında 9 terör örgütünün birleştiği hatırlatılan haberde, bu örgütlerin Türkiye'deki şiddet ikliminin arttırmaya karar verdikleri belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...