Yıldırım: İlk işimiz anayasa

Düzenleyen:
Yıldırım: İlk işimiz anayasa

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Meclis Grubu’nda ilk defa kürsüye çıkan Başbakan: Başkanlık sistemi ve yeni anayasa için çalışmalara hemen başlayacağız

Buket Güven ANKARA 
Başbakan Binali Yıldırım, kabinesinin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması sonrasında TBMM’de ilk defa AK Parti Grup Toplantısı’nı yaptı. Konuşmasına “Bismillah diyerek, ilk günkü aşkla yeni dönemde millet hizmetini vermeye başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” sözleriyle başlayan Yıldırım, selefi Ahmet Davutoğlu’na “değerli yol arkadaşım” şeklinde seslenerek teşekkürlerini sundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da “Sayın Cumhurbaşkanı’mız, buradan AK Parti Grubu olarak, bir kez daha diyoruz ki yolun yolumuzdur, davan davamızdır, sevdan sevdamızdır” diyen Yıldırım, Erdoğan’ın ülke meselelerine karışmasının eleştirilmesinin yanlış olduğunu belirterek, “Halktan 21 milyon oy alan Cumhurbaşkanımız halka karşı siyasi sorumluluğunun gereğini yapıyor. Ekonomi, barış, kardeşlik için, kurumların uyum ve ahenk içinde çalışması için her türlü inisiyatifi kullanıyor, kullanmaya da devam edecek” dedi. Terörün Türkiye’nin en önemli ve öncelikli konusu olduğuna işaret eden Yıldırım,” Milletim rahat olsun, Türkiye’yi bu terör belasından mutlaka kurtaracağız” diye konuştu.  Yıldırım, Paralel Yapı’yla mücadelenin de tavizsiz süreceğini kaydederek, “Kimse devletle bilek güreşine tutuşamaz. Tek devlet, vatan, bayrak, millet vardır” dedi. Yıldırım, başkanlık sistemi ve yeni anayasa çalışmalarına hemen başlayacaklarını vurgulayarak, “Önümüzde tarihi bir fırsat var. Seçimle işbaşına geçmiş cumhurbaşkanının milletiyle ilişkisindeki fiili durumunu anayasaya uygun hale getirmek biz AK Parti Grubu’nun en önemli işidir, boynunun borcudur. Diğer gruplara sesleniyorum; gelin Türkiye’nin, milletin beklentisi olan sizlerin her seçimde de vaadiniz olan yeni anayasayı hep birlikte yapalım. Bu şerefe, onura siz de ortak olun. Eğer her zamanki gibi ipe un sererseniz biz ne yapacağımızı biliyoruz. Zihnimiz berrak, yolumuz aydınlık” diye konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...