PYD, Türkiye'nin kırmızı çizgisini geçti! İlerliyor...

Düzenleyen:
PYD, Türkiye'nin kırmızı çizgisini geçti! İlerliyor...

DÜNYA Haberleri

PYD'nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri, Türkiye'nin kırmızı çizgi olarak belirlediği Fırat'ın batısına geçti ve Menbic'e doğru ilerliyor. Türkiye'nin müdahale edebileceği söylentileri de askeri kaynaklar tarafından dillendiriliyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC tarafından servis edilen bilgiye göre, PYD'nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri, ABD özel harekat birimlerinin ve hava operasyonlarının da desteğiyle Fırat'ın batısında yer alan Menbic bölgesine doğru ilerlemeye başladı.

3'Ü ÇOCUK 15 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye'deki muhalif gruplara yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Menbic'e ilerleyen güçleri büyük ölçüde YPG'nin oluşturduğunu ifade etti.
Gözlemevi ayrıca son 24 saat içerisinde ABD'nin Menbic'de düzenlediği hava operasyonlarında 3'ü çocuk 15 sivilin öldüğünü söyledi.

PYD, Türkiye'nin kırmızı çizgisini geçti! İlerliyor...

'SURİYELİ ARAPLARA BIRAKILACAK'

ABD'li bir yetkili ise Menbic operastonunda Kürt YPG güçlerinin değil yine Suriye Demokratik Güçleri'ne bağlı Arap grupların çoğunlukta olduğunu söyledi.

İsmini vermeyen ABD'li yetkili "Menbic alındıktan sonra YPG bölgede kalmayacak... Böylece tarihsel olarak Suriyeli Arapları yaşadığı bölgeyi yine Suriyeli Araplar kontrol edecek" dedi.

TSK SINIRA YIĞINAK YAPMAYA BAŞLADI

Öte yandan ABD'nin PYD ile DAEŞ'e yönelik operasyonları devam ederken, TSK özellikle sınıra bir haftadır yığınak yapmaya başladı. PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesi halinde Türkiye'nin müdahale edebileceği söylentileri de askeri kaynaklar tarafından dillendiriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...