Yemen Başbakanı Dağr görevini yürütmek üzere Aden'e geldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yemen Başbakanı Dağr görevini yürütmek üzere Aden'e geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen Başbakanı Ahmed Ubeyd bin Dağr'ın, hükümetin görevini yürütmek üzere ülkenin geçici başkenti Aden'e geldiği bildirildi.

Hükümet kaynaklarından alınan bilgiye göre, beraberindeki hükümet yetkilileriyle birlikte Aden'e gelen Bin Dağr'ı, Aden Valisi Tümgeneral Aydarus ez-Zubeydi ile bazı yetkililer, geçici başkentin havalanında karşıladı.

Kaynaklar, hükümetin görevini buradan sürdürmek üzere Aden'e taşındığını ve "Aden'in kalbi" olarak anılan stratejik öneme sahip Krater ilçesindeki Meaşik Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Parlamento olarak hazırlandığını aktardı.

Görevine atanmasının bu yana ilk kez Aden'e gelen Bin Dağr, daha önce yaptığı açıklamada, başkent Sana'daki Merkez Bankasını ele geçiren Husilerin sahil kentleri ve ülkenin geçici başkenti konumundaki Aden'e elektrik hizmeti için bütçeden ayrılan payı kestiğini belirtmişti.

Söz konusu kentlerde hava sıcaklıklarının yükseldiğini ve elektrik kurumlarının uzun süredir bakımsızlık gibi bazı nedenlerle hızla kötüye gittiğini ifade eden Bin Dağr, Aden'deki elektrik krizinin gelecek günlerde çözülebileceğini duyurmuştu.

Aden Valisi Zubeydi de çözümün, hükümetin Aden'e dönerek görevini burada yürütmesi olduğunu kaydetmişti.

Meşru hükümet askerleri ile Husi ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih milisleri arasında meydana gelen çatışmaların ardından Temmuz 2015'te Aden kenti tamamen hükümet kontrolüne geçmişti.

Geçici başkent Aden, Temmuz'dan bu yana sürekli intihar saldırılarına maruz kalıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...