Suriyeli muhalifler Mari üzerindeki DAEŞ-PYD kuşatmasını kırdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriyeli muhalifler Mari üzerindeki DAEŞ-PYD kuşatmasını kırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'deki muhalif birliklerin, Halep'in kuzeyinde üç köyün kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten geri almasıyla DAEŞ ve PYD'nin Mari üzerindeki kuşatmasının kırıldığı bildirildi.

AA muhabirinin Halep'te yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, muhalif birlikler Halep'in kuzeyindeki Azez-Mari arasındaki Kel Cibrin ve Sindif köyü ile Kafr Kelbin beldesinin denetimini yoğun çatışmaların ardından terör örgütü DAEŞ'ten aldı. 

Bölgenin ele geçirilmesiyle muhaliflerin, Mari üzerindeki DAEŞ ile terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD kuşatmasını kırdığını ifade eden kaynaklar, bölgede DAEŞ'in döşediği mayınları temizleme çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

DAEŞ'in geçen ay Mari ile Azez arasındaki Kafr Kelbin beldesi ile Kel Cibrin ve Sindif köylerinin kontrolünü ele geçirmesi üzerine Azez-Mari arasındaki hat kopmuştu. PYD, Mari'den 50 yaş üstü erkek, kadın ve çocukların ilçeden çıkması karşılığında Şeyh İsa köyünü muhaliflerden almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...