BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Bakımın tam zamanı

Bakımın tam zamanı

Selülit bir yağ problemi değil, bir bağ doku ve dolaşım bozukluğu problemidir... Selülitin ana sebebi hormonal değişiklikler, yetersiz sıvı alımı ve cildin esnekliğini kaybetmesi... Bütün bunlar, yaşla beraber daha ciddi bir boyut alıyor...



Selülit bir yağ problemi değil, bir bağ doku ve dolaşım bozukluğu problemidir... Selülitin ana sebebi hormonal değişiklikler, yetersiz sıvı alımı ve cildin esnekliğini kaybetmesi... Bütün bunlar, yaşla beraber daha ciddi bir boyut alıyor... 1- DOĞRU BESLENME Dengeli beslenerek, metabolizmayı hızlandırmak ve iyi çalışan bir sindirim sistemi hedefleniyor. Asla uzun süre aç kalmayın ve selülit düşmanı besinlerden uzak durun. Biber, domates, turunçgiller, ıspanak, havuç, yumurta, baklagiller bunlardan bazıları... 2- TERAPİLER Son teknoloji ile geliştirilen aletlerle selülit ve lokal incelmede başarılı sonuçlar alınıyor. Sağlık merkezlerinde uygulanan kişiye özel paket programlar düzenli devamlılık gerektiriyor. Bu şekilde, yağların çözülmesi, toksinlerin atılması ve cildin sıkılaştırılması sağlanıyor. 3- İNCELTİCİ KREMLER Düzenli kullanımla 1-3 cm. incelme sağlayabilirsiniz. Selülitleri hafifletmek ve ipeksi bir cilt görünümü sağlamak da işlevleri arasında. Ağırlık vereceğiniz yöntemi belirleyip, gerisini zamana bırakmanız bu problemden kurtulmanızı sağlayacaktır. İNCİ “-Medyada kadın olmak, genç olmak, başarılı olmak büyük handikap... Başınıza her türlü zorluk gelebilir... Her zaman mücadele halinde olmanız gerekiyor: İşine bağlanmak, işini iyi yapmak, insanlarla fazla yakınlığa girmemek... En önemlisi durmadan işini yapmaya devam edeceksin...” (...Ayşe Özyılmazel - Yazar) GÜNÜN TATLISI Helvalı Top Kek >> 2 adet yumurta >> 1 kahve fincanı süt >> 1 kahve fincanı sıvı yağ ve toz şeker >> 1 paket kabartma tozu >> 1.5 su bardağı un >> 100 gram kakaolu tahin helvası >> 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi Hazırlanışı Yumurtaları toz şekerle iyice çırpın. Süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Tahin helvasını çatalla ezip, içine katın. Top kek kalıplarını yağlayıp içlerine 2’şer yemek kaşığı hamurdan koyun. Üzerlerine hindistan cevizi serpip 180 derece ısılı fırında kabarıp kızarıncaya kadar pişirin. Kekiniz servise hazırdır. ...afiyet olsun... SİZDEN GELENLER Mesajınız (...Emel Polatlı’nın tavsiyesi) Duvarlarım yosunlu, duvarlarım kaygan, Duvarlarımdan hiç tükenmeyen sular sızıyor... Tutunamıyorum... Renklerim, gün içinde değişiyor... Soluyorum, soğuyorum... Güneş ulaşmıyor içerilerime... Küfleniyorum, yaşlanıyorum... Yalnızlıklar peşimde... Dokunduğum her ıslak duvardan, Kötü kokulu bir yalnızlık bulaşıyor üstüme... Albümünüz (...Recep Arslantaş’ın albümünden) ASİYE EYNALLI Gülücükleri hiç eksik olmayan bir prenses... Tavsiyeniz (...Nuran-Güler’in tavsiyesi) Beni pek öksürük tutmaz, tutunca da tam olurum... Ciğerim, böbreğim, dalağım, ne kadar organım varsa, dışarı çıkacak gibi olur... Ama geçenlerde annem bana bir karışım tavsiye etti ve öksürüğüm bir anda kesiliverdi... Pekmezin içine, biraz kırmızı biber... Acı sevmeyen çocuklar için yapacaksanız kırmızı biberi atmayın, ama pekmezi mutlaka içirin... El Emeğiniz (...Yalın’ın peçete katlama tarifi) Bu yeni öğrendiğim bir katlama şekli... Gayet şık duruyor masalarda... Hanımlara tavsiye ediyorum... Selamlar... Görüşünüz (...Şeyma Yaldız’ın görüşü) Sayfanızda kadın hastalıkları, veya beslenme uzmanlarına danışabileceğimiz bir bölüm olsa iyi olur... Örneğin ben, uyguladığı hiçbir diyetten sonuç alamamış biri olarak, cevap aradığım birçok soru var... BİZE ULAŞIN: e-posta: omer.soztutan@tg.com.tr telefon: (0212) 454 30 00 faks: (0212) 454 31 00 adres: türkiye gazetesi ihlas medya plaza 29 ekim caddesi, 34197 yenibosna/istanbul
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT