Bakan Güler'den flaş açıklama

/ Kaynak: AA
Bakan Güler'den flaş açıklama

GÜNDEM Haberleri  / AA

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Boston'daki saldırının faili Çeçen bombacının 2003 yılında Türkiye'de kaldığını belirtirken, kardeşiyle ilgili ise giriş-çıkış kaydı olmadığını açıkladı.





İçişleri Bakanı Muammer Güler, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerikan polisinin düzenlediği operasyonda, Massachusetts kentinde bir kişinin ölü, bir kişinin de sağ ele geçirildiği, ele geçirilen kişilerin Çeçen asıllı kardeş olduğu, bunların bazı televizyonların veya haber kaynaklarının iddialarına göre Türkiye'den ABD'ye gittiğinin ifade edildiğini anlatarak, şunları kaydetti: nbsp;


"Bu konuyla ilgili olarak derhal ilgili birimlere gerekli incelemeyi yaptırdık. İki kardeşten Tamerlan Tsarnaev'in, 1986 doğumlu olduğu, Kırgız pasaportuyla 9 Temmuz 2003'te İstanbul'dan giriş yaptığı, 10 gün sonra yani 19 Temmuz 2003'te de Ankara'dan çıkış yaptığı anlaşılmıştır. Bu operasyonda sağ olarak ele geçirilen ve kardeşi olduğu ifade edilen Dzhokhar Tsarnaev'in ise Türkiye'ye giriş-çıkışla ilgili herhangi bir ilgisinin bulunmadığı anlaşılmıştır. nbsp;
Ayrıca, Tamerlan Tsarnaev'in beraberinde, 1988 doğumlu Bela, 1990 doğumlu Aleyna ve 1967 doğumlu Maret isimli, aynı soyadları taşıyan kişilerin de 9 Temmuz'da giriş yapıp, 19 Temmuz'da çıkış yaptıkları anlaşılmıştır. Yani bir aile oldukları tahmin edilmektedir. Türkiye ile herhangi bir ilgilerinin olmadığını tespit ettik. Bu haberlere istinaden sizlere bu konudaki bilgileri takdim etmiş oluyorum. Yani 10 sene önce, 10 günlük bir süreyle Türkiye'ye geliş-gidişlerinden başka bir kayıt, bir ilgileri yok. Özellikle altını çiziyorum, 2003 yılında, 10 sene önce gelmişler, 10 gün kalıp ayrılmışlar. O da ölü ele geçirilen Tamerlan Tsarnaev."


Dzhokhar Tsarnaev'e ilişkin ise herhangi bir giriş-çıkış kaydı olmadığını belirten Güler, "Bazı Amerikan kaynaklı TV veya internet haberlerinin bu konuyla ilgili farklı iddiaları var. Türkiye'de oturdukları, buradan gittikleri gibi... Böyle bir konu söz konusu değil. Ayrıca emniyet yetkililerimiz, FBI ve Amerikan yetkilileriyle bu konuda bilgi paylaşımında bulunmuşlardır" diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...