CHP, telefon açan darbecilere bu cevabı verdi!

Düzenleyen:
CHP, telefon açan darbecilere bu cevabı verdi!

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partilerine darbe gecesi Genelkurmay'ın özel kaleminden telefon geldiğini açıkladı.

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaveri Yarbay Levent Türkkan'ın MHP'yi arayıp kandırmaya çalıştığı ortaya çıkmıştı. Aynı gece CHP'ye de telefon açılmış, yanıltmaya çalışılmış. CHP lideri Kılıçdaroğlu, o gece darbeci askerlere verilen yanıtı açıkladı: "Biz hemen, 'kimden gelirse gelsin darbeye karşıyız' dedik. Böyle bir süreç yaşadık." Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Yaveri Levent Türkkan darbe girişiminde kilit rol oynadığı ortaya çıkmış, itiraflarıyla Türkiye'yi sarsmıştı. Yaver Türkkan'ın darbe girişiminin olduğu gece MHP'yi arayıp 'Şu an bir sorun yok' diye kandırmaya çalıştığı da ortaya çıkmıştı.

"CHP'YE DE TELEFON AÇILMIŞ"

O gece CHP'ye de darbeci askerlerden telefon açılmış. Darbeciler, CHP'yi de kandırmak için "Genelkurmay Başkanı darbenin başında" demiş. CHP'den ise "Biz kimden gelirse gelsin darbeye karşıyız" yanıtı verilmiş.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU O GECEYİ ANLATTI

CHP Genel Balkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin NTV canlı yayınında şunları söyledi:

"NE OLUP BİTTİĞİNİ MERAK EDİYORDUK"

"Doğrudan bir iletişimimiz yoktu. Ne olup bittiğini biz de merak ediyorduk. Uçaktayken haber geldi. 21:50 uçağı ile biz dış politika ile ilgili strateji belgesini açıklamak üzere İstanbul'a gitmiştik. Daha uçak piste iner inmez cep telefonlarından biz olayı ve vahameti öğrendik.

"GENELKURMAY BAŞKANI'NIN DARBENİN BAŞINDA OLDUĞU BİLGİSİ GELDİ"

Darbe konusunda Sayın Genelkurmay Başkanı'nın darbenin başında olduğu bilgisi bize geldi Genelkurmay Özel Kaleminden."

"DARBEYE KARŞIYIZ DEDİK"

Biz hemen "Kimden gelirse gelsin darbeye karşıyız" dedik. Böyle bir süreç yaşadık.

"BİZİ YANILTMAYA ÇALIŞAN ÇABA HİÇBİR ETKİ YAPMADI"

Bizi yanıltmaya ya da bizi yönlendirmeye çalışan bir çaba bizim nezdimizde hiçbir etki yapmadı. Çünkü biz demokrasiyi savunuyoruz daha iyi bir demokrasiyi savunuyoruz. Bu telefondan önce biz medyaya açıklama yapmıştık, "Türkiye darbelerden çok çekti" şeklinde. Büyük bir ihtimalle bu açıklamalar üzerine bu tür bilgiler geldi bize.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...