Almanya'da AVM'ye terör saldırısı

Düzenleyen:
Almanya'da AVM'ye terör saldırısı

DÜNYA Haberleri

Münih'te silahlı saldırganlar alışveriş merkezinde halkın üzerine ateş açtı. Yerel medya, saldırıda en az 7 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Münih'in Moosach bölgesinde bulunan Olympia-Einkaufszentrum alışveriş merkezinde silahı bir saldırı meydana geldi. Alman medyası saldırıda en az 7 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Saldırının ardından alışveriş merkezi boşaltılırken, polis operasyon başlattı. Münih polisi, saldırıyla ilgili, görgü şahitlerinin ifadeleri doğrultusunda, uzun namlulu silah taşıdığından şüphelenilen üç saldırganın şehir genelinde arandığını, saldırının "terör eylemi olabileceğini" bildirdi. Alman Basın Ajansı, emniyet yetkililerine dayandırarak verdiği haberde saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu duyurdu. Alman İçisleri Bakanlığı ölü sayısını en az 3 kişi olarak açıklarken mahalli medya ölü sayısın 7 olduğunu okuyucularıyla paylaştı. Alman Bild gazetesi de, görgü şahitlerine dayandırdığı haberinde, alışveriş merkezine giren silahlı bir kişinin etrafına ateş açtığını, saldırıda çok sayıda ölen ve yaralananlar olduğunu duyurdu. Saat 18.00 sularında meydana gelen olaydan sonra bölgedeki tramvay seferleri durduruldu. Geçtiğimiz günlerde de Almanya'nın Würzburg kentinde DAEŞ üyesi 17 yaşında bir saldırgan trende 4 kişiyi baltayla ağır yaralamıştı. Saldırgan daha sonra polis tarafından vurulmuştu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...