Yurt dışına çıkışta belge şartı geldi

Düzenleyen:
Yurt dışına çıkışta belge şartı geldi

GÜNDEM Haberleri

Darbe girişimi sonrası yurt dışına çıkışlarda pasaport kontrolünde başlatılan uygulamaları Atatürk Havalimanı’nda görevli pasaport polisi Ahmet Uçar anlattı.

Polis memuru Ahmet Uçar şu bilgileri aktardı: “Bakanlığın bize vermiş olduğu talimat neticesinde özellikle yeşil ve gri yani hususi ve hizmet pasaportlu vatandaşlarımızın çıkışları ufak bir şarta dahil oldu. Bu da bağlı bulundukları kurumdan görev ya da yurt dışı çıkış izin yazısı alması gerekiyor. Yeşil ve gri pasaport sahiplerinin eş ve çocukları da yurt dışına çıkacaksa pasaport sahibi çalıştığı kurumdan belge almak zorunda. Emekli olan memurlara yazı şartı yok. SGK’dan aldığımız şifrelerle şahsın memur olup olmadığını, memursa emekli olup olmadığını teyit edip çıkışını yapıyoruz. İnce bir detay Kıbrıs ve Gürcistan’a hiçbir şekilde devlet memuru çıkamıyor. SGK bildirimleri istenmiyor. Öyle bir evrak yok. SGK şifremiz mevcut tüm vatandaşların TC numarası üzerinden memur olup olmadığını teyit edebiliyoruz. Diplomatik pasaportlarda herhangi bir engel kısıtlama yoktur.” Uçar umumi pasaportlar için ise, “Umumi pasaport sahipleri devlet memurları haricinde herkes her yere çıkabilir. Bir işlem ortalama 3-5 dakika içerisinde rutin kontroller yapılıp onay verilip çıkabiliyor. Kıbrıs’a gidecek tüm vatandaşlar burada sorgulanıyor TC kimlik üzerinden memur değillerse çıkışları sağlanıyor. Devlet memurlarının yıllık izinleri iptal olduğu için şu anda zaten çıkışları izne tabi”dedi. Yetkililer, yolcuların, uçaklarını kaçırmamaları için havalimanına kendilerinden asgari istenen saatten daha önce gelmelerini istediler.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...