Başbakan söz verdi: Akan kan duracak

/ Kaynak: İHA
Başbakan söz verdi: Akan kan duracak

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu ortaokul öğrencisi Nermin'e bıraktı. Küçük Nermin konuşması sırasında gözyaşlarına boğuldu.

Son günlerde tartışılan çözüm süreci, TBMM'deki 23 Nisan özel oturumuna da damgasını vurdu. Özel gündemle toplanan genel kurula hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tek başımıza da kalsak, yalnız da bırakılsak daha aydınlık bir Türkiye'yi imar etmek için biz bu mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Yanında cumhuriyetin ilk günlerinde çekilmiş çocuk fotoğraflarıyla gelen Başbakan, konuşması sırasında bu fotoğrafları anlattı. Yetim kalmış çocuklara babalarını iade edecek bir kudretlerinin olmadığını vurgulayan Erdoğan, ancak daha fazla çocuğun yetim kalmasını engelleyecek iradeye sahip olduklarının altını çizdi.

##tgvideo##


Başbakan, Denizli'de bir şehit annesinin kendisini ziyaret edenlere, "Keşke bu süreç 6 ay önce başlasaydı da Vedat'ım yanımda olsaydı" dediğini kaydederek, "Şehit Vedat'ı geri getiremeyiz ama şunu biliniz ki başka Vedat'ların, başka fidanların, başka ana kuzularının zamansız toprağa düşmesini engelleyebiliriz. Tek başımıza da kalsak, yalnız da bırakılsak, daha aydınlık bir Türkiye imar etmek için biz bu mücadeleye devam edeceğiz, yeni Vedat'lar şehit olmasın diye" dedi.
Erdoğan, şehitlerin muazzez ruhunu incitmeden, şehit analarını rencide etmeden, birliği, bütünlüğü, kardeşliği tıpkı şehitler gibi muhafaza etmeye ve yüceltmeye devam edeceklerini söyledi. 23 Nisan 1920'de ilk Meclis'in tüm renkleriyle, tüm farklılıklarıyla tek bir Türkiye fotoğrafı teşkil ederek milli egemenliği çocuklara hediye ettiğini anlatan Erdoğan, "Biz müdahale Anayasalarıyla büyüdük. Ama çocuklarımıza demokratik, katılımcı, özgürlükçü, herkesi kucaklayan bir Anayasa teslim etmek bizim de, bu meclisin de boynunun borcudur. Biz acılarla büyüdük. Biz terörün kararttığı hayatlara, terörün söndürdüğü ocaklara göz yaşı dökerek büyüdük. Ama şimdi çocuklarımıza güvenle yaşayacakları, kardeşçe yaşayacakları, birbirlerine silah doğrultarak değil, birbirleriyle kucaklaşarak yaşayacakları bir vatan teslim etmek hepimizin boynun borcudur" diye konuştu.


nbsp;Başbakan söz verdi: Akan kan duracak

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen öğrencileri ağırlayan Başbakan, miniklerle tek tek tokalaştı.


nbsp;Başbakan söz verdi: Akan kan duracak

Söyleyin, nbsp;ağlarkenki nbsp;görüntülerim yayınlanmasın lütfen
KÜÇÜK BAŞBAKAN GAZETECİLER GÜLDÜ DİYE AĞLADI...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "23 Nisan" dolayısıyla bu yıl da koltuğunu çocuklara devretti. Erdoğan'ın koltuğuna oturan Mersin Akdeniz İleri Ortaokulu 1. sınıf öğrencisi Nermin İrem Kocakalay, konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı. Gazetecilerin kendisine güldüğünü sandığı için ağladığını söyleyen Kocakalay, Erdoğan'a "Ağlarkenki görüntülerim yayınlamasın lütfen" diye ricada bulundu. Erdoğan da, "Canlı yayındaymışız olsun, doğal halin daha güzel" dedi. Küçük Nermin, savaş olmayan bir dünya istedi. nbsp;





ERTELEME SÖZ KONUSU DEĞİL
Gazze'den dönüş yok
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, "Bence, Erdoğan, Gazze ziyaretini ertelemesi iyi olur" şeklindeki açıklamasını değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyareti ertelenmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Açıklama için "Keşke söylemeseydi. Şık olmadı. ABD'ye seyahatimiz var, orada konuşulurdu" diyen Başbakan, "Ben zaten ABD ziyaretinden sonra gideceğimi söyledim. Erteleme yok" diye konuştu.


Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...