BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

CANLI YAYIN
Başbakan Yıldırım, Kocaeli'deki toplantıda konuşuyor
Anasayfa > Haber > Saçınızı yakmayın!

Saçınızı yakmayın!

Uzmanlar uyarıyor: Kadınlarımız saçlarının sağlığı ve güvenliği için ucuz tarifeyle iş yapan ve lisansı bulunmayan kuaför ve berberlere itibar etmesin...



Uzmanlar uyarıyor: Kadınlarımız saçlarının sağlığı ve güvenliği için ucuz tarifeyle iş yapan ve lisansı bulunmayan kuaför ve berberlere itibar etmesin...Sonbahar ve kış sezonunun ana renklerini kumral, ateş kızılı, röfle ve gölgeler oluşturuyor... Uzun saç modelleri de moda... Ankara Kuaförler, Güzellik Uzmanları ve Manikürcüler Odası Başkanı Bekir Yiğittürk, her hafta çok sayıda kadının, kuaför salonunda boya uygulaması sırasında ‘’saçlarının yakıldığı’’ gerekçesiyle şikayetçi olduğunu bildirdi. ‘’Her eline makası alanın’’ kuaför dükkanı açmasını onaylamadıklarını ifade eden Yiğittürk, kimsenin de açılan iş yerlerinden kaçının ruhsatlı olduğunu, kaçının olmadığını sormamasını eleştirdi. Lisansı bulunmayan kuaför ve berberlere gidilmemesi uyarısında bulunan Yiğittürk, şöyle devam etti: “Her hafta çok sayıda kadın gittiği kuaför salonunda boya uygulaması sırasında ‘saçlarının yakıldığı’ gerekçesiyle odamıza şikayetçi oluyor. Kadınların yanlış uygulamalar sonucu saçlarının tel tel koptuğu ve yandığını gözlemliyoruz. Özellikle ucuza boya yapanların çoğunda kalitesiz boya malzemesi kullanılıyor...” SONBAHAR-KIŞ MODASI Saçlarda her yıl ve her mevsim farklı uygulamaların gözde olduğunu ifade eden Yiğittürk, yazın kadınlara rahatlık sağlayan ve sık kullanılan permanın kış mevsiminde tercih edilmediğini söyledi. Sonbahar ve kış sezonunun ana renklerini kumral, ateş kızılı, röfle ve gölgelerin oluşturduğunu bildiren Yiğittürk, ayrıca “uzun sa璒 modellerinin moda olduğunu belirtti. Yiğittürk ayrıca usta ve işinin ehli bir kuaförün, müşteri olarak salonuna giren kadının, yüz şekline göre en uygun model, kesim, şekil ve rengi bulma maharetine sahip olması gerektiğini de sözlerine ekledi. KADININ GÜNLÜĞÜ Çatlayan topuklar için! Kışa girdiğimiz şu günlerde, çok sık karşılaştığımız topuk çatlamasını önleyici/tedavi edici formüller.... > Gece yatarken topuklarınıza, ezilmiş bir aspirinle karıştırdığınız vazelini sürüp çorap giyebilirsiniz. Bu problemi çözen bir yöntem ama uzun süreli kullanımda topuklarda sararmaya yol açıyor. > Soğuk suyun içine elma sirkesi koyup yarım saat bekletebilirsiniz. > Gül losyonu ile ayağınıza masaj yapmak hem topuklara hem de tırnaklara iyi gelir. > Aynısafa çiçeğinden elde edilen krem, yağ ya da sarı kantoron yağı cildi yenileme özelliğinden dolayı topuklara çok iyi gelir. > Topuklarınıza zeytin yağı sürüp, masaj yaptıktan sonra, galoş giyin ve yaklaşık 2 saat bekletin. Ya da aynı işlemi gece yapıp galoşla uyuyun. > 1 yemek kaşığı limon, 1 yemek kaşığı gliserini karıştırıp kullanın. > Kakao yağı ya da acıbadem yağı da topuklara iyi gelen formüller arasında yer buluyor. Yaşlılar sadece saygı istiyor! Yapılan bir araştırmaya göre, yaşlı insanları çocuk yerine koyup öyle hitap etmenin onları olumsuz etkilediğini ortaya koydu. Amerikan Yale Üniversitesi araştırmalarına göre, yaşlılar, karşısındaki kişinin kendisinden üstün olduğunu hissettirecek şekilde konuşmasından olumsuz etkileniyor. Bu kişiler bilgisayar cep telefonu ve modern aletleri kullanmayı bilmediğini düşünen insanlara çok kızıyorlar. Araştırmacılar kısık sesle konuşmanın da yaşlılar için tehlikeli olduğunu söylüyorlar. Bu tarz davranışlar yaşlıları strese sokuyor... Enerji içeceklerindeki tehdit Biim adamlarının yeni araştırması sonucunda, enerji içeceklerinin içerdiği fazla miktarda kafeinin insan sağlığını tehdit ettiği ortaya çıkardı. Fazla miktarda kafein özellikle öğrencilerde dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon problemlerine yol açıyor. Uzmanların söylediğine göre enerji içeceklerindeki kafein miktarı fazlalığı alkol ya da uyuşturcu gibi bağımlılık yapıyor. Bağımlılığın yanı sıra kafein, sinirlilik, hareketsizlik, uykusuzluk, mide yanması ürperti gibi semptomlara yol açabiliyor. Bu, kalp hastalığı ve felç tehlikesini de beraberinde getiriyor. UZMAN GÖRÜŞÜ Meyve eşittir sağlıklı çocuk Unutulmamalıdır ki doğru beslenme alışkanlığı edinilmesi bebeklikten itibaren başlayan bir süreçtir. Günümüzde bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi ve 6. aydan sonra ek gıdalara başlanarak emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesi önerilmektedir. Bebeklere ilk başlanacak ek besinler arasında meyve püreleri önemli bir yer tutmaktadır. Genellikle şeftali ve/veya elma püresi başlangıç meyveleri olarak önerilmektedir. DİKKAT EDİN > İlk kez verilecek ek besin maddesi bebek aç olduğunda denenmelidir. > Besinler kaşıkla veya fincanla az miktarlarda verilerek başlanmalı, miktarı günler içerisinde yavaş yavaş arttırılmalıdır. > Farklı meyveler en az 3-4 gün ara ile denenmeli, yeni bir meyve verildiğinde bebek alerji açısından gözlenmelidir. > Meyveler soyulup doğrandıktan sonra hemen tüketilmelidir, bekletilen meyve vitamin ve minerallerini kaybetmektedir. > Meyvelerin vitamini kabuğuna yakın bölgededir. Bu nedenle kabukları ince soyularak çocuğun yaşına göre püre veya bütün meyve şeklinde tüketilmesi sağlanmalıdır. > Bir yaşından küçük çocuklara alerji yapma ihtimali sebebiyle çilek verilmemelidir. > Meyvelerin bütün olarak, posası ile birlikte tüketilmesi sağlanmalıdır. Meyveyi bu şekilde tüketmeyen çocuklara meyve suyu şeklinde (şekersiz-katkısız) de verilebilir. > Günlük meyve tüketimi; 6 ay-1 yaş arasında 1 porsiyon, 1-6 yaş arası 2 porsiyon, 6-16 yaş arası ise 3-4 porsiyon olmalıdır. Soğuk algınlığının üstesinden gelin > Stres bağışıklık sistemini zayıflatarak kolay nezle-grip olmamıza neden olabilir. Her türlü stresten kış aylarında uzak durmak bu açıdan da önemlidir. > Kendimizi sıcak tutmak. Bu durumda aşırı terlemeye yol açmadıkça, bağışıklık sistemimiz enerjisini infeksiyona karşı savaşta kullanmak için odaklayabilir. > Hafif, yorulmadan yürüyüş kan dolaşımını arttırarak infeksiyon bölgesine akyuvarların gelmesine katkıda bulunur. Açık havada yapılan kısa yürüyüşler havasız bir odada yorganın altında yatmaktan daha iyidir. > Beslenmeye dikkat edilmelidir. Soğuk algınlığı sırasında infeksiyona karşı önlem almaya çalışan metabolizmamızı, hazmı zor gıdalarla yormamalıyız. Az yağlı gıdalar, et ve süt ürünleri, C vitamininden zengin taze meyve ve sebzeler yemeliyiz. > Tavuk çorbası burundaki salgının kıvamını azaltarak, tıkanıklığı gidermektedir. Ayrıca özellikle sıcak tavuk çorbası salgı üretimini arttırır, hapşırma ve sümkürme yoluyla mikropların vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olur. Nar ve Antep fıstığı damarların dostu NAR Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Klinik Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necat Yılmaz yaptığı açıklamada: “Narın en önemli özelliklerinden biri genel damar sağlığını, özellikle de kalbi korumasıdır. Nar, damar tıkanıklıklarını yüzde 44 oranında geriletiyor” dedi. Yılmaz, narın modern tıp literatüründe yer aldığını, alzheimer hastalığı, erkek infertilitesi ve obezite tedavisinde etkili olduğunu belirtti. Yılmaz, şöyle konuştu: “Narın potansiyel kullanım alanları kanser, diyabet, erektil disfonksiyon ve özellikle derinin ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerininden korunmasıdır.” ANTEP FISTIĞI Atatürk Üniversitesi ve Türk Fizyolojik Bilimler Derneği tarafından düzenlenen 34. Fizyoloji Kongresinde sunulan bildiride, Antep fıstığının kötü kolesterolü düşüren ve damar tıkanıklığını önleyen önemli bir antioksidan olduğu belirtildi. Gaziantep Üniversitesi’nden bir grup bilim adamı tarafından bir ay boyunca Akdeniz diyeti uygulanan 32 erkeğe aynı diyetle birlikte bir ay boyunca da 100 gram Antep fıstığı verilerek kan örnekleri alındı. Kan örnekleri üzerinde yapılan incelemede, Antep fıstığının damar tıkanıklığını önleyici etkisinin cevizden daha fazla olduğu da ortaya çıktı. PÜF NOKTASI Mutfakta özellikle dolaplarda dolaşan hamam böceği, karınca gibi haşeratı yok etmek ve bir daha gelmemelerini sağlamak için bu haşeratın dolaştığı yerlere, dolaplara terebentin sürmek kesin yoldur. GÜNÜN TATLISI Kayısı soslu Panna-Cotta Malzemeler > Yarım litre süt > 500 gram krema > 170 gram toz şeker > 2 adet yaprak jelatin > 10-15 adet kayısı > 1 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri HAZIRLANIŞI: Süt, krema, şeker ve küçük parçalara ayrılmış yaprak jelatinleri kısık ateşte spatula ile devamlı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Daha sonra kaplara boşaltıp soğumaya bırakın. Soğuk olan tatlıyı servis tabağına alın. Kayısıları pudra şekeriyle birlikte rondodan geçirip servise sunun. İNCİ “-Annelik insanı daha güçlü yapıyor. Ayakların yere daha sağlam basıyor. Bazen günün nasıl geçtiğini farkına varmıyorsun. Doğumdan sonra onu ilk kez bırakıp alışverişe gittiğimde, yarım saat içinde 10 defa aradım. Allah isteyen herkese anneliği tattırsın...” (...Ebru Cündübeyoğlu / Oyuncu) SİZDEN GELENLER Tarifiniz (...Betül Demir’in tarifi) ISPANAKLI MANTI MALZEMELER: > 250 gr Un > 100 gr Süt > 2 Adet Yumurta > 150 gr Taze Ispanak Yaprağı > 100 gr Kıyma > Yarım Demet Maydanoz > Karabiber, tuz HAZIRLANIŞI: Ispanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kaba unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın. Sertleşene kadar yoğurun, bezelere ayırın. Üzerine nemli bir bez örterek bir süre bekletin. Mantının içi için, kıymayı ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Hamuru olabildiğince ince açın. Kareler şeklinde kesin. Her bir karenin içine malzeme koyun, üçgen şeklinde katlayın. Hamurların etrafına çabuk açılmaması için yumurta akı sürün. Suyu kaynatın. İçine az miktarda tuz ve sıvı yağ koyun. Kaynayan suya mantarları atın. Haşladıktan sonra süzerek servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ve yağda kızartılmış kırmızı biber dökerek servis yapın. Albümünüz (...Levent Altun’un albümü) CEREN BEBEK 11 yıl sonra gelen mutluluğun adı... Doğum günün kutlu olsun güzeller güzeli... Şiiriniz (...Selma Bayramcı’nın albümü) HAKİKAT Farkında değiliz geçiyor yıllar, Dalmışız dünyanın meşakkatine, Modaymış bu sene lilalar morlar, Düşmüşüz artık kendi zevkimize... Son teknoloji evler arabalar, Sunuluyor insanın hizmetine, Beynimizi meşgul eder, oyalar Engel olur gerçeği görmesine... Kaçıyor bak elindeki fırsatlar, Silkin artık, dön kendi benliğine, Yaradılış gayenin farkına var, Dön bak hakikatin güzelliğine... BİZE ULAŞIN: e-posta: omer.soztutan@tg.com.tr telefon: (0212) 454 30 00 faks: (0212) 454 31 00 adres: türkiye gazetesi ihlas medya plaza 29 ekim caddesi, 34197 yenibosna/istanbul
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 106862
    % -0.05
  • 3.5256
    % -0.35
  • 4.1272
    % -0.6
  • 4.5363
    % -0.29
  • 144.404
    % -0.07
 
 
 
 
 
KAPAT