Rusya'dan ABD'ye: Bizim alakamız yok!

Rusya'dan ABD'ye: Bizim alakamız yok!

DÜNYA Haberleri

Hillary Clinton’ın seçim kampanyası için kullanılan bilgisayarların Rusya istihbaratı tarafından saldırıya uğradığı iddialarına yanıt geldi.

ABD’de 8 Kasım’da düzenlenecek Başkanlık seçimi öncesi Demokrat Parti’den başkan adayı Hillary Clinton’ın kampanyası için kullanılan bilgisayarların Rus istihbahrat servisleri tarafından saldırıya uğradığı iddialarına Rusya’dan yanıt geldi.

Kremlin, Rusya’ya yöneltilen siber saldırı suçlamalarının, ABD seçim kampanyasının yerel kuvvetler tarafından manipüle edildiği gerçeğini gizlemek için tasarlanmış “örtbas etme çabası” olarak yorumladı.

Kremlin Basın Sözcüsü Dimitri Peskov düzenlediği basın toplantısında, Clinton’ın ‘saldırıların ardında Rusya’nın olduğu’ şeklindeki suçlamasını ‘somut bir içeriği olmayan, duygusal bir seçim öncesi retoriği’ olarak niteledi.

HİÇBİR İLGİMİZ YOK

“Bu durumda onlar (ABD) Rusya’yı suçlayarak kendi (seçim öncesi) maskaralıklarını örtmeye çalışıyorlar. Biz bu yapılanları doğru bulmuyoruz” dedi. Peskov Rus hükümetinin ‘siber terörizmle’ hiçbir ilgisinin olmadığını da vurgularken, Kremlin’in ABD ve Rusya ilişkilerinin normalleşmesini istediğini aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...