Beşiktaş'ta gündem Eto'o

Düzenleyen:
Beşiktaş'ta gündem Eto'o

SPOR Haberleri

"Beşiktaş taraftarı, ırkçılığa maruz kaldığımda en zor günümde bana sahip çıktı… Kariyerimin son döneminde Şampiyonlar Ligi’nde forma giymeyi çok istiyorum…"

Samuel Eto’o’nun rengi belli oldu: SİYAH-BEYAZ… Bunu Fransa’da doğan ardından Beşiktaşlı olan Pascal Nouma da duyurdu… Ancak işin resmiyet kazanmasında sorunlar var. En büyük engel Antalyaspor ile mukavelesinin devam ediyor olması. Antalyaspor’un kampından ayrılan ve ülkesine giden Samuel Eto’o’nun transferi için izin istediği ortaya çıktı. 35 yaşındaki Kamerunlu golcünün alt açılımlarında ise önemli ayrıntılara dikkat çektiği öğrenildi… Samuel Eto’o’nun yakın çevresine ve Antalyaspor yönetimine Beşiktaş’ı istemesiyle ilgili nedenleri de şöyle sıraladığı ifade edildi…

İşte Eto’o’nun gerekçeleri

Eto’o’nun Beşiktaş tercihindeki ilk madde; İspanya’da Barcelona forması giydiği dönemdeki ırkçı saldırılar… İspanya’da rakip takım taraftarının tacizine maruz kalan ve bir ara futbolu bile bırakmayı düşünen Kamerunlu’nun “Bu zor dönemimde beni hiç tanımamalarına rağmen Beşiktaş taraftarının ‘hepimiz Eto’o’yuz’ pankartını unutamam” sözleri… Sonrasındaki madde ise aktif futbol kariyerinin son dönemlerine gelen Eto’o’nun bu süreci Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ederek noktalaması… Üçüncü sebep; Büyük kulüp ve camia faktörünün yanı sıra İstanbul macerası…

TAKAS LİSTESİ…

Samuel Eto’o kanadında en önemli ve kritik durum Antalyaspor ile Beşiktaş yönetiminin masaya oturması. Şu an için Akdeniz ekibi sert bir tutum sergileyip oyuncunun aklını çeldiği gerekçesiyle masadan uzak duruyor. Siyah-beyazlı yönetim ise sabırlı bir şekilde bekliyor. Diğer yandan muhtemel bonservis pazarlığı için de çalışmalarını yapıyor. Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda Alexander Milosevic ve Mustafa Pektemek takasta kullanılabilir. Ancak Antalyaspor Ömer Şişmanoğlu’nu da isteyebilir.

NEREDEN NEREYE…

Dünyaca ünlü iki yıldız yeniden mi buluşuyor? Bir tarafta Samuel Eto’o, diğer yanda Ricardo Quaresma… İkisinin de ortak noktası Inter… 2010’da beraber oynayan ikili şimdi siyah-beyazlı forma altında yeniden aynı safta yer alabilir… Quaresma da Eto’o’yu takımında görmek isteyenlerden…  Hatta geçtiğimiz günlerde Eto’o ile ilgili demeç verip Beşiktaş’a gelmesi halinde en az 25 gol atacağını söyleyenlerden. Şunu da belirtelim; Eto’o geçen sezon Antalyaspor forması altında Süper Lig’i 20 golle tamamlamıştı.

ORTAYA BİR TAKVİYE OLABİLİR

Kara Kartal’da şu anda forvet ve stoper bölgesine takviye bekleniyor ama Şenol Güneş yeni bir istekte bulunabilir. Avusturya kampında takımı eksik ve yetersiz bulan tecrübeli hocanın kulübün ekonomik dengesini sarsmayacak alternatif bir orta saha talebinde bulunabileceği belirtildi.

NECİP UYSAL’ın noktası: Beşiktaş

Siyah-beyazlı kulübün altyapısından yetişen Necip Uysal, kulübün dergisine konuştu… “Beşiktaş’ta oynamak harikulade bir duygu. Beşiktaş’ın formasını giymek insana büyük bir gurur veriyor. Bayrampaşa Teknik Spor’dan Beşiktaş’ın altyapısına transfer olduğumda kendi kendime belirlediğim ana hedef A takımda forma giymekti. Bunu başarabildiğim için mutluyum” diyen Necip futbolu da Beşiktaş forması altında bırakmak istediğini söyledi. 

FİKRET ORMAN: Güneşli günlere

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulübün dergisindeki yazısında camia olarak her zaman darbeye karşı durduklarını, halk iradesinin, laik, sosyal ve hukuk devletinin yanında olduklarını ifade etti. Orman “Siyah günlerin beyaz günlere evrileceği zamanın çok uzak olmadığını düşünüyorum. Nasıl ki Beşiktaşımız, çok zor bir dönemden çıkıp, güneşli günlere kavuştuysa aynı durum ülkemiz için de geçerlidir. En büyük temennim, ülkemizin de kulübümüz gibi güneşin batmadığı bir yer olması, umudun hiçbir zaman kaybolmamasıdır” şeklinde görüş belirtti. 

Son aday Chiriches

Beşiktaş’ta bir stoper adayı daha… Kadrosunda Marcelo Guedes ve Rhodolfo bulunan, savunma bölgesine yeni takviyeler peşinde olan siyah-beyazlılar Chelsea’nin genç stoperi Kenneth Omeruo için de girişimlerde bulunmuş ve kiralanması konusunda anlaşma sağlanmıştı. Kartal için yeni bir iddia da İtalya’dan geldi. Hedefteki isim ise Napoli’de forma giyen  Rumen stoper Vlad Chiriches. Geçen sezon 7 milyon avro bonservis bedeliyle Tottenham'dan alınan oyuncu için kiralama formülü önerildi… Napoli’nin de teklife olumlu yaklaştığı ifade edildi. Tarafların anlaşması halinde sözleşmesine satın alma opsiyonunun da ekleneceği öğrenildi. 26 yaşındaki Rumen oyuncunun Napoli ile 2019’a kadar mukavelesi bulunuyor. Vlad Chiriches geçen sezon Napoli formasını 17 maçta giydi ve iki kez rakip fileleri havalandırdı.

Bilic gözünü Beşiktaş'tan alamıyor

Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Slaven Bilic’in çalıştırdığı West Ham, Mario Gomez ile ilgileniyor. Milan’dan Carlos Bacca’yı henüz koparamayan Londra ekibi, kendisine takım arayan Alman golcü Gomez’e yöneldi. Beşiktaş’a Türkiye’de yaşanan olaylar sebebiyle dönmeyeceğini açıklayan Mario Gomez için West Ham’ın Fiorentina’ya 7 milyon pound teklif edeceği iddia edildi. Milan’ın Carlos Bacca için 26 milyon pound istemesi üzerine West Ham bu transferde beklemeye geçmişti. Beşiktaş’tan Gökhan Töre’yi kiralayan Slaven Bilic, Atiba ve Oğuzhan Özyakup’a da talip olmuş ancak bu iki transferi gerçekleştirememişti. Bilic'in şimdi küçük de olsa takıma geri dönme ihtimali bulunan Gomez'i istemesi siyah-beyazlı taraftarın sabrını taşırdı. Sosyal medyada Bilic'e tepki yağdı.

Tepki yağdı

- Sleven bilic de sanki bizimkilerden başka futbolcu yokmuş gibi herkesi istiyor. Semti ve taraftarları da transfer edecek diye korkuyorum @Yaseminagb  
- Mustafa Pektemek'i al Bilic!! ?@1903bes  
- Bundan sonra Bilic benim icin BİLÖ'dür. @Carsiling  
- Slaven Bilic senden nefret ediyorum.  @BatuOlcer  
- West Ham'a Da Slaven Biliç'e De ... @Beyza1903Kartal   

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...