'FETÖ dini maskeyle yasal kılıf altında diktatörlük peşinde'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'FETÖ dini maskeyle yasal kılıf altında diktatörlük peşinde'

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye'nin İİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Şen, "FETÖ, halk arasında tabanı olmayan, sosyal ve dini maskeyle yasal kılıf altında devlet kurumlarına sızarak, sapkın bir anlayışla diktatörlük tesis etme peşinde" dedi.

Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Daimi Temsilci Büyükelçi Salih Mutlu Şen, "FETÖ, halk arasında tabanı olmayan, sosyal ve dini maskeyle yasal kılıf altında devlet kurumlarına sızarak, halkı ezerek ve demokrasiyi yok ederek sapkın bir anlayışla diktatörlük tesis etme peşinde" dedi.

Şen ile Sana Büyükelçisi Levent Eler ve Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki İİT daimi temsilcilik binasında, Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimi ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında basın toplantısı düzenledi.

Darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelerin aktarıldığı basın toplantısında, girişimin ardındaki FETÖ’nün gerçek yüzünün ve amaçlarının, gözaltına alınan darbecilerin ifadelerinden de açıkça ortaya çıktığı, FETÖ’nün darbenin organizatörü olduğunun tüm delilleriyle ortaya konduğu vurgulandı.

Şen, toplantıda yaptığı konuşmada, "FETÖ, halk arasında tabanı olmayan, sosyal ve dini maskeyle yasal kılıf altında devlet kurumlarına sızarak, halkı ezerek ve demokrasiyi yok ederek sapkın bir anlayışla diktatörlük tesis etme peşinde. Türkiye’nin müttefiki ve stratejik ortağı olan ABD’nin FETÖ elebaşını en kısa zamanda iade etmesi Türk halkının temel ve acil beklentisidir." dedi.

OHAL kapsamında hükümetin silahlı kuvvetler, jandarma ve sahil güvenlik üzerinde tam demokratik siyasi kontrolü sağlamak için aldığı yapısal değişiklik kararları hakkında bilgi veren Büyükelçi Şen, bu kararlarla 27 Mayıs 1960 darbesinden bu yana Türkiye’de demokrasinin kökleşmesi ve kurumsallaşması adına yıllardır beklenen ve özlenen adımların başarıldığını,Türk ordusunun, seçilmiş meşru liderleri, hükümeti ve halkının emrinde olarak, bundan sonra da görevlerini şeref ve disiplin anlayışı içinde başarıyla yerine getirmeye devam edeceğini dile getirdi.

Darbe girişiminin halkın desteği ile püskürtüldüğünü vurgulayan Sana Büyükelçisi Eler de "Halk tarafından engellenen darbe girişimi ile Türk demokrasisi ve ekonomisi artık eskisinden daha güçlü. Türkiye'de devlet ve toplum düzeni, güvenlik ve istikrar 15 Temmuz öncesine göre bugün çok daha sağlam." diye konuştu.

Eler, FETÖ’nün sadece Türkiye’de değil, uluslararası bir şebeke aracılığıyla diğer birçok ülkede de sivil toplum kuruluşları, okullar, ve benzeri yasal kılıflı kurumlar vasıtasıyla aynı amacı gerçekleştirme peşinde olduğunu vurguladı.

FETÖ’nün sadece Türkiye için değil faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için tehlike arz ettiğine dikkati çeken Eler, DEAŞ ve PKK gibi terör örgütleriyle mücadele eden Türkiye’nin, FETÖ ile mücadelesinde uluslararası camiaya destek ve dayanışma çağrısında bulunduğunu kaydetti.

Cidde Başkonsolosu Özer ise dünyanın en büyük 18. ekonomisi ve geçen yıl dünyada en hızlı büyüyen 5 ülkeden biri olan Türkiye’nin, ekonomik kalkınmaya, ticarete ve yatırımlara hız kesmeden devam ettiğini, havalimanları, karayolları, limanlar ve tüm altyapının etkin biçimde işler durumda olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...