İsveç darbecileri iade etmeyeceğini açıkladı!

Düzenleyen:
İsveç darbecileri iade etmeyeceğini açıkladı!

GÜNDEM Haberleri

​İsveç, 15 Temmmuz'daki hain darbe girişimiyle "güçlü bağlantısı" olan kişileri, iltica başvuruları reddedilmiş olsa bile Türkiye'ye iade etmeyeceğini açıkladı.

Migrationsverket, söz konusu kişileri, "muhalefet lideri Fetullah Gülen'in destekçileri" olarak niteledi. "İnandırıcı muhalif aktiviteler" içinde olanların da "risk grubunda" olduğunu belirtti.

İsveç kurumu, iade etmeyeceği kişilerin sayısı hakkında bilgi vermedi.

Migrationsverket tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'deki güncel durumla ilgili daha fazla bilgiye ihtiyaç var" denildi.

Habere göre, Migrationsverket, başvuru sahiplerinin iade edilmemesine ilişkin kararı, darbe girişiminden üç gün sonra aldı ancak bugün kamuoyuna açıklandı.

İsveç'in sığınmacıların iadesini ele alırken; ülkeleri "güvenli" ya da "güvenli değil" diye sınıflandırmadığını hatırlatan Migrationsverket Sözcüsü Guna Graufeld, her başvuruyu özel olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Hürriyet

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...