ABD, İran’a gizli fidye ödemiş!

Düzenleyen:
ABD, İran’a  gizli fidye ödemiş!

DÜNYA Haberleri

ABD’nin geçen ocak ayında İran’a gönderdiği 400 milyon doların bu ülkede tutulan 4 Amerikalının serbest bırakılması için ödenen “gizli” fidye olduğu ortaya çıktı.

Wall Street Journal’ın (WSJ) isimleri verilmeyen Avrupalı ve Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberde, ABD’nin geçen ocak ayında İran’a aralarında Washington Post muhabiri Jason Rezaian’ın bulunduğu 4 Amerikalıyı serbest bırakması için 400 milyon dolar ödediği belirtildi. Haberde, söz konusu ödemenin ilk taksiti olan 400 milyon dolarlık anaparanın, yaptırımlar sebebiyle dolar kullanılması yasak olan İran’a aralarında avro ve İsviçre frangının yer aldığı diğer para birimleri cinsinden yapıldığı ifade edildi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 17 Ocak'taki açıklamasında faiziyle 1,7 milyar dolara ulaşan geri ödemenin, İran'ın 1981'de savaş uçağı almak için ödediği ancak yaptırımlar gereğince dondurulan 400 milyon dolar karşılığında yapılacağını belirtmişti. Ülkede tutuklu olan 4 ABD’linin Kerry'nin açıklama yaptığı gün serbest bırakılması dikkati çekmişti. İran basını da, ABD’nin ödediğini öne sürmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...