Çiftçinin kredi borcu da yapılandırılabilir

Düzenleyen:
Çiftçinin kredi borcu da  yapılandırılabilir

Ekonomi Haberleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Tasarısı kapsamında çiftçinin kredi borçlarının da yapılandırılabileceğini söyledi.

Düzenlemenin bir prim borcu affı olmadığını bunu bir vergi barışı olarak görmek gerektiğini kaydeden Bilgiç, "Ağırlıklı olarak bu düzenleme maliye borçları, sosyal güvenlik prim borçları, gümrük borçları ve belediyelerin bazı vergi alacaklarını kapsıyor. Komisyon aşamasında bunlara trafik cezaları borçları, bazı idari para ceza borçları, ticaret sanayi odalarına olan borçlar, muhasebe borçları da eklendi. TBMM’de görüşmelere başlanacak. Bütününe baktığınızda 25 milyon vatandaşın yararlanacağı bir düzenleme. Gecikme zammı ile ilgili olarak bunlar siliniyor ve güncelleniyor. Borcunu peşin ödeyenlere güncellenen borçların yüzde 50’sinin silinme imkanı getirildi" dedi. Düzenlemeyle sadece yapılandırmanın söz konusu olmadığını, matrah artırımı, stok affı gibi konuları da kapsadığını belirten Bilgiç, "Aynı zamanda uyuşmazlıkla, itilaflı alacaklarla ilgili çözüm getiren bir düzenleme. Ben umut ediyorum ki, çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları da Genel Kurul aşamasında buna dahil olur. Yine Belediye, Özel İdare, vakıf gibi kira borçları var. Bunu da Genel Kurul aşamasında geçirmek istiyoruz" diye konuştu.  Kamu maliyesi açısından bakıldığında sadece SGK’nın 67 milyar TL gibi alacağı olduğunu hatırlatan Bilgiç, "Toplamda 150 milyar TL’ye yakın bir yapılandırma söz konusu. Umuyorum ki vatandaşlarımız bu fırsatı değerlendirecektir" açıklamasında bulundu. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...