Peşmerge Kerkük'ü kuşattı

/ Kaynak: AA
Peşmerge Kerkük'ü kuşattı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı, bölgede son günlerde meydana gelen kanlı çatışmalar ve peşmerge güçlerinin Kerkük'ün çevresinde konuşlanmasıyla ilgili, ""Amacımız sadece vatandaşların can ve mal güvenliklerini sağlamak" açıklamasında bulundu.

nbsp; Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri ve IKBY Güvenlik Güçleri Genel Karargah Sözcüsü Cebar Yaver imzasıyla bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Havice'de meydana gelen şiddet olaylarından sonra Diyala, Selahaddin ve Kerkük eyaletlerine bağlı birçok bölgede karışıklıklar ve gerginlikler yaşandığı belirtilerek, bu olaylarla özellikle Kerkük'te huzursuzluk ve tedirginlik ortaya çıkarılmasının amaçlandığı ifade edildi.
nbsp; Açıklamada, son 4 günde bölgede yaklaşık 200 kişinin hayatın ı kaybettiği olaylara ilişkin, "Bu bölgelerde askeri alanda yaşanan yetersizlikler sonucu silahlı birçok grup özellikle gece saatlerinde bazı saldırılar gerçekleştirmiştir. Bu durum, söz konusu bölgelerdeki Kürt, Arap ve Türkmen halklarında, aşiretler ve dini gruplar arasında (Sünni, Şii, Hristiyan, Yezidi vb) gerginlikler oluşturulmuştur" denildi.
nbsp;
nbsp; -Kerkük'ün etrafı artık peşmerge denetiminde-

nbsp;
nbsp; Kerkük Valiliği ile yapılan görüşmelerden sonra peşmerge güçlerinin, bölgedeki otorite boşluğunu doldurması ve özellikle Kerkük'ün etrafındaki bölgelerde konuşlandırılması kararının alındığına işaret edilen açıklamada, amacın, terörist grupların vatandaşlara yönelik saldırılarını ö nlemek, yapılan hırsızlıkları engellemek olduğu belirtildi.
nbsp; Bölgede yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda silahlı terö rist grupların başta Kerkük olmak üzere bölge genelinde saldırı hazırlığı yaptıklarının belirlendiğine değinilen açıklamada, ayrıca şu ifadelere yer verildi:
nbsp; "Bu durum karşısında peşmerge güçleri, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamayı, emniyet alanında doğan boşlukları doldurmayı kendi görevi olarak görmektedir. Bu hareketlilikte hiçbir siyasi amaç güdülmemektedir. Amacımız sadece vatandaşların can ve mal güvenliklerini sağlamaktır. Bölgede emniyet ve huzuru sağlamak için ilgili bütün taraflarlara ortak çalışmalar yürütmeye hazır olduğumuzu bildirmek istiyoruz."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...