Yeni hedefi yabancıyı kaçırmak

Düzenleyen:
Yeni hedefi yabancıyı kaçırmak

Ekonomi Haberleri

Darbede amacına ulaşamayan FETÖ, şimdi de ekonomiyi baltalamak için yurt dışında yalan haberler yaymaya başladı

İSMAİL SONSUZ ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt dışında kara propagandaya başladı. Darbe girişiminden etkilenmeyen Türk ekonomisini baltalama çabasına giren örgüt, ekonomi kurumlarının işlemediği ve bankalarda sorunlar yaşadığı yalanını yayarak, Türkiye ile iş yapan yabancı yatırımcıları ve ihracatçıları ülkeden kaçırmaya çalışıyor.
Bunun son örneği Romanya’dan geldi. Bazı ihracatçı firmalar, Bükreş Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’ne başvurarak, Türkiye’deki muhataplarıyla iş yapma konusunda endişelerini dile getirdi. Bunun üzerine müşavirlik, önce Romen resmî makamları ile Romanya Ticaret ve Sanayi Odası’na giderek, kaygıların yersiz olduğunu, Türkiye’deki kurum ve kuruluşların görev başında olduğunu iletti. Romanya yetkililerine, “Hain darbe girişimi kontrol altında… Kurum ve kuruluşlarımız her türlü hizmeti veriyor” bilgisi verildi.
Firmalar bazında şikâyetlerin sürmesi üzerine de, sorun yaşayan ihracatçılardan, müşterilerinin iletişim bilgileri talep edildi. Romen müşterilere, Müşavirlik tarafından, Türkiye’deki tüm ekonomik kurumların işlediğine dair resmî yazı gönderilebileceği vurgulandı. Hazırlanan yazıda da, “Türkiye’deki tüm ekonomik kurum ve kuruluşlar görev başında, piyasa aktörleri normal bir şekilde çalışıyor” denildi. Benzer sıkıntıların, bazı ülkelerdeki firmalarda da yaşandığı belirlendi. Diğer ülkelerde nezdinde de büyükelçilikler kanalıyla çalışma başlatıldı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...