'Başkomutan istedi Türkiye tek yürek oldu'

Düzenleyen:
'Başkomutan istedi Türkiye tek yürek oldu'

DÜNYA Haberleri

Yabancı basının ortak yorumu, “Başkomutan istedi bütün Türkiye, iktidarıyla muhalefetiyle milletiyle Yenikapı’da buluştu. Fevkalâde bir gösteriydi. Erdoğan gücünü gösterdi, dünya korktu” şeklinde oldu.

WSJ: Fevkalâdeydi
Amerikan Wall Street Journal gazetesi, “Türkler engellenen darbe girişimini kutlamak için toplandı. Fevkalâde bir olaydı” yorumunu yaptı.
Independent: Dev miting
İngiliz gazetesi Independent, Türkiye tarihinin en büyük mitinginin yapıldığını, darbeye karşı bütün ülkenin tek yumruk haline geldiğini yazdı.
FT: Umutlar yeşerdi
İngiliz Financial Times, “İstanbul’daki miting Türkiye’de yeniden birlik umutlarını yeşertti. Dev miting Türkiye için bir dönüm noktası, milat oldu” yorumunda bulundu.
Giornale: Dünya korktu
İtalya eski Başbakan Silvio Berlusconi’ye ait İl Giornale gazetesi, “İstanbul dünyayı korkuttu. Milyonlar Erdoğan için meydanlara aktı” vurgusu yaptı.
Bild: İdama onay
Alman gazetesi Bild, “Ben idam cezasını kabul ederim” başlığı ile Erdoğan’ın “Halk idam istiyorsa, partiler bunu yerine getirmeli” ifadesine yer verdi.
Waz: Hani demokrasi
Alman gazetesi Waz, “Erdoğan, kendisini konuşturmayan Almanya’yı da unutmadı ve sordu: Demokrasi diyordunuz hani nerede” diye yazdı.
Corriere della Sera: İnsan seli
İtalyanın yüksek tirajlı gazetelerinden Corriere della Sera, internet sitesinde mitingi canlı olarak takipçilerine aktardı ve “İnsan seli” tabirini kullandı.
La Repubblica: Birlik
İtalya gazetesi, Erdoğan’ın muhalefet liderleriyle birlikte 5 milyon kişiyi bir araya topladığını ve dünyaya karşı el ele birlikte gösterisi yaptığını ifade etti.
Guardian: Nöbet bitti
İngiliz gazetesi, “15 Temmuz’dan sonra başlayan nöbetler için muhteşem bir final yapıldı, iktidar ve muhalefetteki liderler darbeye karşı birleşti” diye yazdı.
Spiegel: Kutladılar
Alman Spiegel dergisi, 5 milyon kişinin bir araya geldiğine vurgu yaparak, “İstanbul’da büyük miting: Türkiye zaferini kutluyor’’ dedi.
Rheinische: İstedi oldu
Alman Rheinische Post gazetesi, internet sitesinde yüz binlerce insanın “başkomutanın” davetine icabet ettiğini ve bunun gerçekleştğini bildirdi.
Kurier: Çok güçlü
Avusturya’nın Kurier gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok güçlendiğini belirtti ve “Erdoğan, İstanbul’daki gösteride gücünü kutladı” dedi.
CNN’den ses yok
Gezi olaylarını ve darbe gecesini an be an veren Amerikan CNN televizyonu, Yenikapı’daki dev mitingle ilgili haber kullanmadı.
AP: Tıka basaydı
Associated Press ajansı, “Dev darbe karşıtı gösteri İstanbul sahil kenarını tıka basa doldurdu. Meydan kırmızı-beyaz bir denize dönüştü” dedi.
Reuters: Güç gösterisi
Uluslararası haber ajansı  Reuters, iktidar ve muhalefetteki parti liderlerinin aynı kürsüye çıktığını, Erdoğan’ın da güç gösterisi yaptığını duyurdu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...