Altın madalya savaşı

Düzenleyen:
Altın madalya savaşı

SPOR Haberleri

2016 Rio Olimpiyatları'nda yedili ragbi branşında, kadınlarda ilk altın madalyanın sahibi Yeni Zelanda'yı 24-17 yenen Avustralya oldu. İkinci Yeni Zelanda, üçüncü ise Büyük Britanya'yı mağlup eden Kanada oldu.

2016 Rio Olimpiyatları'nda ilk kez oyunlara dahil edilen yedili ragbi branşında, kadınlarda ilk altın madalyanın sahibi Avustralya oldu. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Deodoro Stadı'nda yapılan kadınlar yedili ragbi müsabakaları sonucunda madalyalar dağıtıldı.

AVUSTRALYA İLK OLİMPİYAT MADALYASINI KAZANDI

Final karşılaşmasında Yeni Zelanda'yı 24-17 yenen Avustralya, yedili ragbideki ilk olimpiyat altın madalyasını kazandı. Avustralya, A Grubu'nda Kolombiya'yı 53-0, Fiji'yi 36-0 mağlup etmiş, ABD ile 12-12 berabere kalmış ve çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek finalde İspanya'yı 24-0'lık skorla geçen Avustralyalılar, yarı finalde de Kanada'ya 17-5 üstünlük kurmuştu.

Üçüncülük maçında ise Kanada, Büyük Britanya'yı 33-10 mağlup ederek bronz madalya elde etti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...