2 milyondan fazla kişi Halep'te kuşatma altında

Düzenleyen:
2 milyondan fazla kişi Halep'te kuşatma altında

DÜNYA Haberleri

BM, Suriye'de Halep şehrinin doğusuna giriş çıkışı sağlayan Castello ve kentin batısındaki Khanesser yollarının kapanmasının ardından 2 milyondan fazla kişinin kuşatma altında kaldığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, BM Cenevre  Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Castello yolunun kapanmasının ardından  Halep'in doğusunda yaklaşık 275 bin kişinin mahsur kaldığını söyledi.
 
Kentin doğusu ve batısına giriş-çıkışı sağlayan Castello ve Khanesser  yollarının kapanmasının ardından 2 milyondan fazla kişinin kuşatma altında  kaldığına dikkati çeken Laerke, Halep için 48 saatlik acil insani ateşkes  çağrısında bulundu.
 
Hastane ve sağlık merkezlerine saldırların ise devam ettiğini  anımsatan Laerke, kentin tamamen zarar gören elektrik ve su altyapısı bir an önce  onarılmazsa, mevcut suyun milyonlarca insanın ihtiyaçlarını karşılamak için  yeterli olmayacağı uyarısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...