'Para suyunu çekince bizi gereksiz gördüler'

Düzenleyen:
'Para suyunu çekince bizi gereksiz gördüler'

GÜNDEM Haberleri

Konya’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bilgisine başvurulan iş adamları, örgütün mütevelli toplantılarında yaşananları anlattı.

1985-2005 yıllarında maddi durumu iyi olduğu için cemaate yüzlerce burs ve kurban bağış bedeli adı altında yardımları olduğunu dile getirien iş adamlarından F.Y., “İlk başlarda Allah rızası olan işlerin tamamen parasal harekete dönüştüğünü görmeye başladım. Yani cemaatte, ‘diniküm para’, ‘imaniküm para’ anlayışı hüküm sürmeye başladı. 2007’de çok büyük bir ekonomik krize girdik. Cemaatten hiçbir destek görmedik hatta bizi ‘Parasız adam, gereksiz adam’ diyerek ötekileştirdiler” dedi. İş adamı M.S., ise şunları söyledi: “Bir mütevelli toplantısında büyük esnaf para taahhüdünde bulunduktan sonra benim gibi küçük esnaf kalmıştı. Yanımdaki cemaatte üst düzey olan bir kişi ‘Hadi gidelim, geriye kalanlar tırıvırı esnaf’ deyince kızdım. Maddi durumum bozulunca Fethullah Gülen cemaatiyle olan ilişkilerimde aksamalar oldu. Bu aksamaların nedeni, Gülen cemaatinin maddi durumu kötü olanlara, yani maddi olarak kendilerine yardımda bulunamayacaklara uzak durmalarından kaynaklanıyordu.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...