Faili meçhullerde FETÖ şüphesi

Düzenleyen:
Faili meçhullerde FETÖ şüphesi

GÜNDEM Haberleri

Muhsin Yazıcıoğlu ve Hrant Dink’ten sonra Turgut Özal, Alparslan Türkeş ve Behçet Oktay’ın FETÖ tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Darbe girişiminin ardından, FETÖ’nün emniyet, ordu ve yargıdaki yapılanmalarının ortaya çıkması, geçmişte tartışmalı bir şekilde kapanan bazı soruşturma ve davaları da gündeme getirirken bazı faili meçhul cinayetleri de yeniden gündeme taşıdı. BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile AGOS gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in ölümlerinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) parmağı olduğu iddia edilirken bunlara yenileri eklendi. Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, MHP’nin Kurucu Lideri Alparslan Türkeş ile eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın ölümlerinde de şüpheler FETÖ’ye çevirildi. 

ADLİ TIPÇILAR TEHDİT ALDI

Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, “Rahmetlinin zehirlenmesinde FETÖ’yle ilgili şüphelerim var ve bu konuya mutlaka derinlemesine gidilmesi lazım” dedi. Madımak olayı başta olmak üzere Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı cinayetleri, Eşref Bitlis’in ölümünün birbiriyle bağlantılı olduğunu savunan Özal, “Rahmetlinin mezarı açıldıktan sonra oradaki Adli Tıp Başkanı, benim bildiğim kadarıyla, FETÖ’cü olduğu için görevden alındı, tutuklandı” diye konuştu. Konuyla ilgili adli tıp kurumunda teknik çalışmayı yapanların tehdit aldığını bildiklerini anlatan Özal, “Rahmetlinin rahatsız olduğu gün Muhafız Alayı’nda iki doktor ve iki ambulansın olduğunu da biliyoruz fakat 50 metre ileriden gelmediler. Bütün bunlar araştırılmadı veya üzeri bir şekilde kapatıldı. Orada bir karışıklık oldu. İlk başta yanlışlıkla ‘zehirlenmiş’ diye açıklandı, sonra susuldu” şeklinde konuştu. 

2 GÜN SONRA KRİZ GEÇİRDİ

Darbeci FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in yanında 45 yıl yöneticilik yapan gazeteci yazar Latif Erdoğan’ın, 1997’de kalp krizi sebebiyle vefat eden MHP Kurucu Lideri Alparslan Türkeş’in, FETÖ/PDY tarafından öldürüldüğü yönünde ortaya attığı iddia da gündeme bomba gibi düştü. Türkeş’in 1992’den ölene kadarki süreçte Danışmanlık ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Salih Gökçe, MHP liderinin ölmeden 5 gün önce gittiği Almanya’da yaptırdığı kontrollerde herhangi bir kalp probleminin görülmediğini söyledi. Gökçe, Alparslan Türkeş’in sağ diz kapağına iğne yaptırdıktan sonra döndüğü Türkiye’de 2 gün sonra kalp krizi geçirdiği iddiasıyla vefat ettiğini belirterek, “Türkeş’in kesin ölüm sebebinin anlaşılması için Almanya’daki tahlillerin ve raporlarının ortaya çıkarılması lazım” dedi.

ÇOK ÜZERİNE GELİYORLAR

25 Şubat 2009’da Ankara Dikmen’de kendi silahıyla intihar ettiği iddia edilen eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın ölümünde de, FETÖ parmağının olduğunu düşünen Oktay ailesi, yeni bir hukuk mücadelesine hazırlanıyor. Behçet Oktay’ın kız kardeşi Şule Oktay, ağabeyinin ölümünün intihar değil, cinayet olduğunu söyledi. Şule Oktay, “Ağabeyimi öldürmeden önce dinlemeye, teknik takibe almışlar. Bu talimatı veren kim? Ramazan Akyürek. Ağabeyimin ölümünde çok ciddi bir FETÖ parmağı var. Ölümünü yeterince incelemediler. Ağabeyim, öldürülmeden bir hafta önce ‘Çok üzerime geliyorlar’ diyordu. Ağabeyim, o dönemde FETÖ’nün çok ciddi şeylerini yakaladı. Davanın tekrar açılması için adımlar atacağız. Artık gerçek ortaya çıkmalı” dedi.

TURGUT ÖZAL FETÖ'NÜN TEHLİKELİ OLDUĞUNU SEZMİŞ

Ahmet Özal, “Fethullah Gülen 1991 yılında Sızıntı dergisinde yazdığı bir yazıda babama çok ağır ifadeler kullanıyor. Çünkü dediklerini yapmadığı için... Çok ağır laflar ediyor rahmetliye. Çünkü babam, bu adamın tehlikeli olduğunu söylemiş o zamanlar. Ben 1993 yılının ve 28 Şubat’a giden olayların çok ciddi araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Babam 1991’de bunların çok tehlikeli olduğunu, sadece Türkiye’yi değil, bütün dünyayı istediklerini sezmiş o zaman” dedi. 

ALPARSLAN TÜRKEŞ 35-40 YAŞINDAKİLER KADAR SAĞLIKLIYDI

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Salih Gökçe, “Türkeş’in, Almanya’da yapılan sağlık kontrollerinde 35-40 yaşlarında bir insan kadar sağlıklı olduğu söylendi. Türkeş’in kalp rahatsızlığı olmadığının, Almanya’daki raporlarda mevcut olduğu biliniyor. Bayındır Tıp Merkezi Sayın Türkeş’in ölüm raporunu veriyor. Ancak, Türkeş’e herhangi bir otopsi yapılmadığını da biliyorum. Kesin ölüm sebebi için tüm bunların araştırılmasında fayda var” diye konuştu.

BEHÇET OKTAY'IN ÖLÜMÜNDE 23 DAKİKALIK OLAY YERİ İNCELEMESİ

Behçet Oktay’ın kız kardeşi Şule Oktay, “Olay yeri incelemesi sadece 23 dakika sürüyor. Telsiz kayıtlarında ‘polislerin acele etmesi’ isteniyor. Çevredeki apartmanlara gittik, polis insanların kapısını çalıp da olay hakkında bilgi sormamış. Yüzlerce delil vardı, hiçbiri incelenmedi. Ağabeyimin her iki elinde barut izi var. Muhtemelen kendini savunmak amacıyla silah çekti. Çünkü abimin elinde ciddi darp izleri de var. Açıklanamayan çok şey var” değerlendirmesinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...