Müdahale haklarımızı sonuna kadar kullanacağız

/ Kaynak: İHA
Müdahale haklarımızı sonuna kadar kullanacağız

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'e izin verilmeyeceğini vurgulayarak, ''Bir takım marjinal gruplar çıkıp 'biz devletin aldığı kararlara tavır koyuyoruz' derse elbette ki güvenlik güçleri müdahale edecektir. Yani müdahale haklarımızı sonuna kadar tereddüt etmeden kullanacağız'' dedi.

nbsp;İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'e izin verilmeyeceğini vurgulayarak, ''Bir takım marjinal gruplar çıkıp 'biz devletin aldığı kararlara tavır koyuyoruz' derse elbette ki güvenlik güçleri müdahale edecektir. Yani müdahale haklarımızı sonuna kadar tereddüt etmeden kullanacağız'' dedi. nbsp;
Sendikaların Taksim'de 1 Mayıs kutlama ısrarını değerlendiren Vali Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'deki mevcut sıkıntıların, ciddi bir handikap oluşturduğunu söyledi. Alanın yarısında çalışmaların sürdüğünü anlatan Mutlu, ''24 bin metre karelik bir alanın 12 bin metre karesi inşaat alanına dönüşmüş. İki önemli cadde Halaskargazi ve Tarlabaşı Bulvarları'nda yürüyerek geliyordu insanlar ve gelenler de bu iki caddeyi kullanıyordu. Şimdi bu alanlarda tamamen kazı, yaya ve hafriyat çalışmaları var. Bu durumda meydana gelmek, daha sonra huzurlu miting yapmak, daha sonra da toplanıp dağılmak son derece riskli. 30 derecelik çukurların olduğu bir bölgede bunu yapacaksınız. Bu mümkün değil. Taksim alanına yüzbinlerce insanla gelip böyle bir kutlamayı huzurla yapmanız mümkün değil'' diye konuştu.
Taksim'deki riskleri sendikaların da değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Vali Mutlu, ''Bu onlar açısından da ciddi bir handikaptır. Biz bu güvenliği nasıl sağlayamayız diyorsak gerçekten emekçi kardeşlerimizin huzurlu bir bayram geçirmesi noktasında değerlendirme yapması ve aklıselimi çok daha güçlü muhafaza edip bizimle ortaklaşması lazım. Ama maalesef bu yaklaşımlarımız, Kazlı çeşme'de ve diğer uygulamaları Taksim'de seremoniyi yapınız dememize rağmen böyle bir yaklaşım var. Bu sendika çağrıları yerine Valiliğimizin çağrılarını dikkate alınacağı ve bu şehrin valisinin bu şehrin hemşerileri, İstanbulluların emekçileri için en doğru karar verdiğine dair bir yaklaşımla bizim tutumuzu halkımızın takdir edeceğini düşünüyorum'' dedi.
Vali Hüseyin Avni Mutlu, kutlamalar sırasında marjinal grupların her zaman çıktığını ifade ederek, geçtiğimiz yıl kutlamalara izin verilmesine rağmen bazı marjinal grupların Şişli civarında işyerlerine zarar verdiklerini anlattı. Mutlu, ''Yine bu takım marjinal grupların bunu su istimal edeceklerini, kendilerini göstermek isteyeceklerini değerlendiriyoruz. Onlara karşı tedbirlerimizi güvenlik noktasında çok yoğun bir şekilde göstereceğiz ve bir takim marjinal grupların yanında bizim de işlerimizi kolaylaştıracak insanların olacağına inanıyorum.''

nbsp; ''BEN BİR İŞÇİ ÇOCUĞUYUM''
İşçi ve emekçilerin huzuru ve güvenlikleriyle ilgili kaygıları olduğunu dile getiren Vali Mutlu, ''Bizde emekçiyiz bir çalışan olarak emeğin kutsallığını biliyoruz. Bizde emeğimizle geçinen insanlarız. Bir işçi çocuğuyum ben. Seneleri fabrikada geçmiş bir işçinin evladıyım. Dolayısıyla benim emeğe saygılı olmamam gibi bir şey düşünülemez. Yaz aylarında üniversiteye harman yerlerinde saman basma makineleriyle saman basarak Temmuz Ağustos aylarında 35 derece sıcakta çalıştım. Bu yüzden benim emeğe göstermiş olduğumu hikmet hiçbir şekilde şüphe getirmeyecek kadar güçlüdür'' diye konuştu.
Vali Mutlu, Taksim'e gelecek olan işçiler için gerekli önlemlerin alınacağını ifade ederek, ''Biz Taksim'dekilere müdahale etmeyiz. Ama zorla galipte hukuki bir şekilde almış olduğumuz bir kararı altüst etmeye çalışırlar, bir takım marjinal gruplar çıkıp 'biz devletin aldığı kararlara tavır koyuyoruz' derse elbette ki güvenlik güçleri müdahale edecektir. Yani müdahale haklarımızı sonuna kadar tereddüt etmeden kullanacağız'' dedi.
Güvenlik önlemleri konusunda ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Mutlu, ciddi bir güvenlik tedbirinin alınması gerektiğini, bunun için de Türkiye'nin farklı şehirlerinden polis memuru talep ettiklerini belirtti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...