PYD’nin Menbiç’ten sonraki hedefi Bab

Düzenleyen:
PYD’nin Menbiç’ten sonraki hedefi Bab

DÜNYA Haberleri

Cuma günü Menbiç’i ele geçiren ana gücünü YPG militanlarının oluşturduğu Suriye Arap Koalisyonu yeni bir operasyonu hazırlanıyor

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’den oluşan ve ABD’nin destek verdiği Suriye Arap Koalisyonu (SAK) güçleri, Halep’in Menbiç ilçesinden sonraki adımın Bab’ı almak olduğunu açıkladı. YPG, Menbiç operasyonundan önce yapıldığı gibi Bab Askeri Konseyi’ni oluşturduklarını açıkladı. Bab ve çevresi DAEŞ’ten temizlenerek örgüte militan ve erzak ulaştırılmasının önüne geçileceği açıklansa da, bu adımın “Suriye’deki kantonları birleştirmek” için yeni bir adım olduğu biliniyor. Menbiç’in yaklaşık 50 kilometre güneybatısında; Menbiç ile Halep arasında yer alan Bab, muhalifler açısından da önemli. Burasının YPG tarafından ele geçirildiğinde muhalifler, Mare - Azez hattında sıkışacak. Menbiç’e yönelik harekât başladığında, PYD güçlerinden duyulan rahatsızlığın, harekâta “danışmanlık” adı altında lojistik destek sağlayan ABD’ye iletildiğini ifade eden Ankara’daki diplomatik kaynaklar, “Menbiç, bir Arap kenti. Demografik yapıyı bozucu hiçbir girişim yapılmamalı. YPG güçleri kentten çıkmalı. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” diye açıklamada bulunmuştu. Ancak YPG militanları, Menbiç’e girdikten sonra buranın demografik yapısını değiştirmek ve taşınmaz malları ele geçirmek için buradaki nüfus müdürlüğü ile tapu sicillerinin bulunduğu binaları yakmıştı.

PEŞMERGE İLERLİYOR

Peşmerge Güçlerinin Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’u DAEŞ’ten almak için başlattığı operasyonlar sürüyor. Hazır Cephesi’nde dört köyü ele geçiren Peşmerge güçleri 15 DAEŞ militanını öldürdü. Güver Köprüsü’ne ulaşan Peşmerge, bölgenin tamamını kontrol altına aldı. Kerkük’ün Havice, Riyaz ve Reşad bölgelerinden ise onlarca Arap aile Peşmerge Güçleri mevzilerine geliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...