'9. Gezegen'in yolu yılın 12 ayı kapanmayacak

Düzenleyen:
'9. Gezegen'in yolu yılın 12 ayı kapanmayacak

Ekonomi Haberleri

Kış mevsiminde dünya ile bağlantısı kesildiği için “9. Gezegen” olarak anılan Van’ın Bahçesaray ilçesinde inşa edilen kar tünelleri 12 ay kesintisiz ulaşım sağlayacak.

Van’ın çetin kış şartları sebebiyle dünyayla bağlantısı kesildiği için “9. Gezegen” olarak adlandırılan Bahçesaray ilçesinin talihi kar tünelleriyle değişecek. Van-Bahçesaray kara yolunda yapımına 4 yıl önce başlanan kar tünellerinin tamamlanması için Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri yoğun bir çalışma yürütüyor. Bölge Müdürü Ahmet Turhan Gülhaş, “Karabet Geçidi 3 bin 10 rakımında olup, Türkiye’de ilk defa yapılan yerinde montaj prefabrik (kolon ve kirişlerle) kar tünelinin uzunluğu 2 kilometre, genişliği de 8,5 metredir. Tünelin tamamlanmasıyla kar yağışı, tipi ve çığdan kapanan yolumuzda yılın 12 ayı kesintisiz ulaşım sağlanacak. Bunun yanı sıra Kuskunkıran Tüneli’nin 2. tüpü ve Balaban-Edremit arası sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak hizmet veren 47 kilometrenin bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol yapılması için genel müdürlüğümüzce ihale çalışmaları sürüyor” dedi. Gülhaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın desteğiyle Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından Van’a 15 yılda 2 milyar 747 milyon liralık yatırım yapıldığını anlattı.  

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...