Kerry, Putin'le Suriye'yi görüşecek

/ Kaynak: İHA
Kerry, Putin'le Suriye'yi görüşecek

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Suriye konusunu müzakere etmek üzere başkent Moskova'ya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Suriye konusunu müzakere etmek üzere başkent Moskova'ya geldi.
Kerry, Kremlin Sarayı'nda Putin'le yapacağı görüşmede, Rusya'nın Suriye'ye yönelik tavrını sertleştirmesi talebinde bulunacak.

nbsp; ABD Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Kerry'nin Moskova'nın Suriye'ye yönelik bakış açısını değiştirmek istediğini belirterek, bunun için Amerika'nın Suriyeli muhalifleri silahlandırma ihtimali ve Esad rejiminin kimyasal silah kullandığına dair kanıtları gündeme getirebileceğini söyledi.

nbsp; Kaynaklar ayrıca, İsrail'in Suriye'ye yönelik hava saldırısının da son gelişmeleri farklı bir boyuta taşıdığına dikkat çekiyor. İsrail, saldırının hedefinde, Hizbullah'a sevkedilmek üzere hazırlanmış füzelerin bulunduğunu bildirmişti. İsrail'in, Suriye'de kendisine tehdit olarak gördüğü hedefleri vurmakta çekinmemesinin, Obama yönetiminin Suriye konusundaki politikalarını daha da karmaşık hale getirdiği ifade ediliyor.

KERRY HAVALİMANINDA YARIM SAAT BEKLEDİ
Bu arada, ABD Dışişleri Bakanı'nın yurt dışı gezilerinde kullandığı güzergahta trafik durmasına rağmen bu kez Kerry, Kızıl Meydan'daki 9 Mayıs Zafer Günü kutlamaları provaları nedeniyle yaklaşık yarım saat havalimanında beklemek zorunda kaldı.

nbsp; Moskova temaslarına başlamadan önce Meçhul Asker anıtına çelenk koyacak olan Kerry, önce Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir görüşme gerçekleştirecek. Kerry daha sonra Putin'le bir araya gelecek.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...