Çin'den Pentagon'a sert tepki

/ Kaynak: İHA
Çin'den Pentagon'a sert tepki

DÜNYA Haberleri  / İHA

Pentagon'un siber saldırılarla ilgili suçladığı Pekin yönetimi, iddiaları sert bir dille reddetti.

Pentagon'un siber saldırılarla ilgili suçladığı Pekin yönetimi, iddiaları sert bir dille reddetti. nbsp;
ABD Savunma Bakanlığı dün yayımladığı raporda, Çin hükümeti ve ordusuyla bağlantılı olan siber saldırılara hedef olduklarını duyurarak, Çin'i ilk kez doğrudan casusluk faaliyetiyle suçladı. Pentagon'un iddialarına Çin Dışişleri'nden bugün yanıt geldi. Bakanlık sözcüsü Hua Chunying, rapordaki iddialara kesinlikle karşı çıktıklarını açıkladı. Pentagon'un raporunun Çin'in haklı ve normal askeri gelişimini haksızca eleştirdiğini belirten sözcü, "Çin askeri tehdidi" iddiasından söz edilen raporun iki ülke arasındaki güven ve ortaklığa da zarar verdiğini söyledi.
Çin'in askeri stratejisinin daima savunma amaçlı olduğunu hatırlatan Chunying, "Çin'in gerekli ve ölçülü askeri inşası, tamamen devletin bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğü ile ülkenin haklı çıkarlarını korumayı amaçlamaktadır" diye konuştu.
Ülkesinin herhangi bir "siber saldırıya" katı bir şekilde karşı çıktığını belirten Chunying, ABD ile "siber güvenlik" konusunu görüşebileceklerine dikkat çekti. Çinli sözcü, "Ancak temelsiz suçlamalar ve spekülasyonlar sadece iki tarafın görüşme çabalarına zarar verir" dedi.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...